15 september t/m 7 oktober: Magno Caliman, Concordia

ARE kunstenaar Magno Caliman exposeert het resultaat van zijn werkperiode in Enschede


Magno Caliman is een kunstenaar uit Brazilië met een opleiding in klassieke muziek composities. Tegenwoordig experimenteert hij met combinaties van allerlei media, van elektronische circuits tot programmeertaal, en maakt hij geluidskunstwerken met een ‘poëtische speculatie’.

In het atelier in Enschede werkt Caliman verder aan de ontwikkeling van zijn serie ‘Transcriptions’. Dit is een serie werken waarin Caliman ingaat op de materiele transformatie van muzikale informatie als het wordt onderworpen aan een verandering van medium. De serie bevat tot nu toe twee elementen  ‘transcription#1 - Mahler's 5th Symphony, transcribed for electric guitar and CD player’ en ‘transcription#2 - Iannis Xenakis' Metastaseis, transcribed in a live coding session’.

Deze expositie is een opgang naar de kinderexpositie die elk jaar in de wintermaanden bij Concordia plaatsvindt. Dit jaar gaat die over geluid en beeld in de kunst: hoe wordt geluid een beeld en heeft een beeld geluid…? Vanaf 15 december in expo#1en2.

Artist in residence Enschede (ARE) geeft elk jaar meerdere kunstenaars uit de hele wereld de mogelijkheid om in een atelier in Enschede hun werk te verdiepen, te experimenteren en werk te maken dat is toegespitst op hun tijd in Enschede. ARE is een initiatief van de gemeente Enschede en een nauwe samenwerking met ateliervereniging B93.

Concordia
Expositieruimte - Langestraat 56
www.concordia.nl