12 september: finissage Luuk van Binsbergen, Rijksmuseum Twenthe.

Uitnodiging

Directie en medewerkers van Rijksmuseum Twenthe nodigen u uit voor de finissage van ‘Tien jaar Luuk van Binsbergen’ op  woensdagmiddag 12 september, 15.30 uur door Ingrid Blans

Wilt u aanwezig zijn, stuur dan een mail naar: j.beltman@rijksmuseumtwenthe.nl

In de zomer van 2018 stond de binnentuin van Rijksmuseum Twenthe geheel in het teken van het werk van de Enschedese kunstenaar Luuk van Binsbergen (1987). Van Binsbergen maakt houten beelden uit boomstammen, met de kettingzaag als belangrijkste gereedschap. Het werken met de kettingzaag staat geen fouten toe en daarom moet hij zeer precies en gecontroleerd te werk gaan. De energie en kracht die van de machine uitgaan, zorgen ervoor dat er ook met energie en kracht gewerkt moet worden.

Na zijn opleiding aan kunstacademie AKI in Enschede kwam Luuk terecht in een grote loods aan de Cromhoffsbleekweg, waar hij deel uitmaakte van creatief collectief Studio Complex & Hangarrrrrr. Begin 2018 moesten de kunstenaars verhuizen naar een andere locatie in de stad. Voor Luuk was dit het moment om na te denken over zijn toekomst in Enschede. Momenteel bereidt hij zich voor om te vertrekken naar Costa Rica waar hij zal meebouwen aan ecologisch, houten vrachtschip. De tentoonstelling in Rijksmuseum Twenthe is daarom niet alleen een overzicht van zijn ontwikkeling van de afgelopen tien jaren, maar ook een afsluiting van zijn periode in Enschede.

De beelden van Luuk kunnen niet mee naar Costa Rica en worden verkocht. De finissage is een van de laatste mogelijkheden om een werk van Luuk te verwerven.