30 oktober t/m 11 november: Maarten Sipma, en Robbe Michiels, Byweekly Ceepark

 Twee fotografen bij de CeeSpot

"BY Weekly, de pop-up expositie, die nogmaals plaats zal vinden bij de Cee spot in Enschede, heeft dit maal twee exposanten uitgenodigd. Maarten Sipma, en Robbe Michiels. Beide fotografen. Voor elkaar tot op de dag van de opening totaal onbekend, maar samen gebracht door de curator; Emma Priester, op basis van hun werk.

Maarten Sipma is 24 jaar oud, en geboren in Zwolle. Op zijn achtste levensjaar begon hij met fotograferen met de camera van zijn broer. Zijn foto's zijn geen objectieve weerspiegeling van een plek, maar een subjectief foto document. Hij slentert graag door straten en vooral buitenwijken van grote steden, waarbij hij zich laat ontroeren door de liefde die ontstaat met een plek. Opzoek naar een nu nog onvindbare identiteit.

Robbe Michiels staat sinds kort achter de camera met als instelling: "de straatfotograaf is een inherent voyeuristisch wezen." Hij jaagt op onopvallendheden, de kleine details die mensen interessant maken, en koppelt hun onbewuste gedragingen aan hun omgeving. Terwijl de wereld stormt, lijken zijn subjecten onaangeroerd, verloren in zichzelf, en het in dit onbewaakte moment waar hij schaamteloos op aast.

Beide fotografen gebruiken graag België als landschap, Michiels komt hier zelf vandaan, en Sipma reist er veel naar toe. Laat je verrassen door de uitvoering van de beleving van de twee kunstenaars, geuit via hun camera, tijdens de volgende opening van BY Weekly.

Dinsdag 30 oktober 2018, bij het Cee Park, om 16:00 uur