27 t/m 29 november: Pure Ink, AKI

De exposite ’Pure Ink’ van Professor Ren Wendong wordt georganiseerd door AKI ArtEZ in samenwerking met de Dalian Polytechnic University en de Netherlands Business Support Office Dalian.

Professor Ren Wendong is als hoogleraar verbonden aan de Polytechnic University van Dalian. De feestelijke opening van de tentoonstelling is op dinsdag 27 november om 16.30 uur door Jeroen Diepemaat wethouder Cultuur van de Gemeente Enschede. De tentoonstelling is aansluitend, vrij toegankelijk, te zien tot en met 29 november in het academiegebouw van AKI ArtEZ aan de Hulsmaatstraat 35 in Enschede, tijdens openingstijden van de AKI.

Sinds 2009 is de Chinese miljoenenstad Dalian een zusterstad van Enschede. Burgemeester Onno van Veldhuizen bekrachtigde in Dalian met burgemeester Xiao Shenfeng de vriendschap tussen beide steden in een Memorandum of Understanding. Daarmee is Enschede van ‘Friendly Cooperative City’ tot officiële ‘Sister City’ geworden, goedgekeurd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Beijing. Dat betekent, dat beide steden samenwerking op het gebied van economie, wetenschap en techniek, gezondheidszorg, onderwijs en cultuur en sport zullen stimuleren en ondersteunen.

In dat kader maakten Marc Boumeester, directeur van AKI ArtEZ en Ina Bode, hoofd van de opleidingen Crossmedia Design en Moving Image deel uit van een delegatie vanuit de Gemeente Enschede, die vorige week (november 2018) Dalian bezocht. Tussen Dalian en Enschede worden onder meer ook kunstenaarsuitwisselingen georganiseerd.

AKI ArtEZ
Hulsmaatstraat 35
Enschede