27 november t/m 9 december: Peter George Miro, By Weekly, Ceepark

Verbeelding en Verandering

 "Peter George Miro is iemand die geeft om de menselijke instincten, en de eerste menselijke gevoelens zoals tragedie, verdriet, en exstase. Hij reikt naar een specifieke blik en hij communiceert met de kijker door te werken met figuren die leven in een continuïteit van een plaats of tijd, in verschillende vormen en kleuren buiten de realiteit. Soms is het compleet geïsoleerd, en andere keren bestaat het uit een samenhang of verschil van vormen. 

De belangrijkste factoren in het creëren van zijn schilderijen zijn de verbeelding en verandering. Alle figuren die hij tekent en schildert worden geboren uit pure verbeelding en het neemt karakteristieken over van mensen om hem heen, wat reflecteert op zijn gevoeld over deze personen. 

Voor hem is kunst in de eerste plaats meer dan alleen het talent waarmee hij geboren is, wat er voor zorgt dat hij in zijn schilderijen geïnteresseerd is in het omzetten van de menselijke tijdelijkheid voor de kijker, in plaats van dat hij makkelijke onderwerpen zoekt zonder smaak.

Zijn schilderijen bevatten soms geweld, zondigheid, of verdriet door de harde ervaringen die hij zelf heeft meegemaakt.

Kunst is uiteindelijk een bericht en een spiegel dat ons een reflectie geeft over puurheid en waarheid.

Zijn missie als kunstenaar is om eerlijk te zijn naar de kijker met zijn gevoel en ontvankelijkheid.

Peter George Miro zal zijn werk vanaf 27 november 2018 exposeren bij BY Weekly. De opening is om 16:00, met een drankje, in de Ceepark in Enschede. Te vinden op Moutlaan 15. "