26 en 27 mei: Maker Festival Twente, Roombeek Cultuurpark

Maker Festival Twente: De Vrolijke Frankenstein


Het Maker Festival Twente op zaterdag 26 en zondag 27 mei laat zich inspireren door ‘De Vrolijke Frankenstein’! Hoe ziet de toekomst van robotica eruit? Welk effect heeft kunstmatige intelligentie op de maatschappij? Welke mogelijkheden bieden nieuwe technieken aan hedendaagse makers en ontwerpers?

Het Maker Festival Twente – een co-productie van Tetem en Museum TwentseWelle – zet makers en de maakindustrie in de schijnwerpers met een uitgebreid festivalprogramma in Roombeek Cultuurpark. Het festival is een ontmoetingsplaats voor alle leeftijden en iedereen die gelooft dat maken de toekomst heeft!

Wat kun je verwachten?
Tijdens de Makersbeurs in TwentseWelle en Tetem geven verschillende makers - uitvinders, kunstenaars, ondernemers, designers, techneuten en doe-het-zelvers - via demonstraties en workshops inzicht in het creatieve ontwerp-, maak- en innovatieproces. Hierbij gaat het niet alleen om het kijken, maar vooral om het doen, leren en beleven. Je kunt 3D printen, robots maken en besturen, hacken, bouwen en veel meer!

Tijdens het outdoor programma is op het Roombeekplein eveneens veel te zien en te beleven. Zo is er een Drone Event en zijn er interactieve voorstellingen en installaties van kunstenaars en techneuten die zich bezighouden met robotica en kunstmatige intelligentie.

De tentoonstellingen ‘Frankenstein: ik denk dus ik ben’ in Museum TwentseWelle, en ‘StickMan’ en ‘The Fragility of Life’ in Tetem vormen de rode draad van het festivalprogramma.

Kijk voor het festivalprogramma, de Mini Maker festivals, de Play & Learn dagen, de Maakchallenge en veel meer op:
www.makerfestivaltwente.nl

Openingstijden:
Zaterdag 26 mei en Zondag 27 mei van 11:00-18:00
Entree: gratis

Adres:
Roombeek Cultuurpark
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede