25 maart  t/m 9 mei: Met liefde verzameld, Beeld en Aambeeld

MET LIEFDE VERZAMELD – een veelzijdige privécollectie

Voor sommige mensen is kunst een eerste levensbehoefte. Ze kunnen niet zonder en het louter bezoeken van tentoonstellingen is niet voldoende. Er wordt ook kunst aangekocht en langzaam maar zeker groeit hun eigen kunstcollectie.

Zo is het ook gegaan met het echtpaar Hans en Bianca Dekkers. Hun liefde voor kunst en sieraden heeft geresulteerd in een interessante en gevarieerde collectie kunstwerken waaronder een grote verzameling hedendaagse sieraden. En ze genieten er dagelijks van. 

Meteen als je binnenstapt word je hartelijk ontvangen en zie je dat dit huis echt 'anders dan anders' is. Het hele huis ademt kunst. Alle wanden van alle kamers worden benut, ook die van het toilet en ook die op zolder. En niet alleen de wanden: er staan schilderijen zowel tegen de plint als op de keukenkastjes. Een verscheidenheid aan driedimensionale kunst is verder smaakvol aan het interieur toegevoegd en de meeste sieraden liggen netjes geordend in een antieke zetselkast klaar om gedragen te worden.

Een kunstverzameling kan gaan over het oeuvre van één enkele kunstenaar of een groep kunstenaars of over een bepaalde stijlperiode. Zij kan geografisch georiënteerd zijn of rond één bepaald thema of een gedachte gevormd zijn. Bij Hans en Bianca Dekkers is van dit alles geen sprake: zij verzamelen op gevoel en uit liefde voor de kunst. En meestal zijn ze het samen wel over een aanvulling eens.

Galerie Beeld & Aambeeld is voor hen een favoriete galerie vanwege de combinatie van kunst en sieraden. Slechts een deel van de verzameling echter is aangekocht in de Enschedese galerie. Er zijn meer favoriete gelegenheden.

Voor de tentoonstelling “MET LIEFDE VERZAMELD” heeft galeriehouder Karel Betman in overleg met de verzamelaars een passende selectie gemaakt. Voor een regelmatige bezoeker van de galerie een feest van herkenning én van verbazing tegelijk. Voor Hans en Bianca Dekkers even een groot gemis.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 25 maart 2018 om 16:00 uur. 

Hans en Bianca geven een toelichting. Gea Spiegelenberg (zang) en Ton Ouwehand (gitaar) zorgen daarbij voor de muziek.

De tentoonstelling duurt t/m woensdag 9 mei.