t/m 27 juni: Ina Wolters, Beeld en Aambeeld

REFLECTIE

Ina Wolters woont en werkt al jaren op een uitgelezen plek in de Achterhoek, om precies te zijn in Lochem, omringd door intrigerend landschap. Vanuit haar atelier heeft ze zicht op deze inspiratiebron. In haar schilderijen zoekt ze naar het punt waar het landschap ophoudt en de abstracte compositie begint. Soms eerst met een serie tekeningen, die vaak later de basis vormen voor een schilderij, soms ook regelrecht op het doek. De afgelopen jaren is Wolters vooral bezig met het maken van een samenhangende collectie. Lijn en penseelstreek moeten het samen met een minimaal kleurgebruik doen. Om zo sterker te kunnen doordringen tot de kern van de verbeelding van het onderwerp: de gevarieerde natuur in haar directe omgeving.

Het landschap in de gemeente Lochem is zeer afwisselend. Met uiterwaarden rond de IJssel, grote natuurgebieden, bossen rondom landgoederen, kleinschalig coulisselandschap met verhoogde akkers en mooie beekdalen. Dit gevarieerde landschap is breed bekend en geliefd, zo ook bij Ina Wolters. Galerie Beeld & Aambeeld toont haar nieuwste serie olieverfschilderijen – met als titel “Reflectie” – en haalt daarmee in groot en klein formaat de veelzijdige Achterhoekse natuur naar de Enschedese binnenstad.

Ina Wolters volgde haar opleiding aan Hogeschool Windesheim, Vrije Studierichting Tekenen en Schilderen. Ze geeft teken- en schilderles aan volwassenen in haar eigen atelier en is oprichter en eigenaar van Galerie Air.