9 juni: Heropera - Trickster, Concordia

Performance collectief TRICKSTER brengt een opera naar Concordia met een eenmalige performance.

TRICKSTER bestaat uit vijf kunstenaars die werken in verschillende disciplines. Samen maken ze sinds 2008 brutale, onvoorspelbare, maar vaak ook poëtische performances gebaseerd op improvisatie en 'found footage'. In iedere performance wordt de toeschouwer meegenomen in een zoektocht naar het magische moment van ultieme synergie.

In plaats van tragische heldinnen die zichzelf opofferen of wegcijferen brengt deze opera vijf vrouwen ten tonele die ter plekke iets kunnen fabriceren en niet bang zijn voor het (nog) niet weten. Non-heroïek, het ongeziene en het normale krijgen daarom net zo goed een plaats in dit collectieve werk (operare). Met een voorliefde voor het relationele, rommelige, spontane en onvoorspelbare, speculeert TRICKSTER over een post-normale toekomst. Zij zijn daarbij gelijktijdig de acteurs, zangers, schrijvers, scenografen, componisten en technici van de show.

Dit experimentele operaproject werd ontwikkeld tijdens vier werkresidenties in Studio LOOS Den Haag, Het Huis Utrecht, EXTRAPOOL Nijmegen en UBIK/WORM Rotterdam.

Kaarten kosten €10,- (voor studenten € 5,-) en die bestel je hier.

Concordia
Langestraat 56
www.concordia.nl