1 juli t/m 30 september: Aleksandra Govers-Zielinska, Galerie Urinoir Bezet

Aleksandra Govers-Zielinska is geboren in Polen. Na de middelbare school volgde zij een opleiding aan de Kunstacademie te Wroclaw (1973-1977) gevolgd door de  docentenopleiding Beeldende Kunst aan D’Witte Leli (1978-1983) in Amsterdam. Geeft daarna les in keramiek, woont en werkt in Nieuwegein en is momenteel coördinator exposities in Museum Warsenhoeck aldaar. Ze exposeert veel, zowel in Nederland als daarbuiten.

Het werk
Ze schildert en maakt keramische beelden. Kleur en uitgesproken vormen kenmerkt haar kunst. Het is origineel en krachtig. De schilderijen en beelden passen vaak mooi bij elkaar waardoor exposities een extra dimensie krijgen. Uitgangspunten voor haar werk zijn traditie, geschiedenis en natuur. Daarmee drukt ze haar zorg uit over wat er nu met de natuur gebeurt, zoals de omgang met dieren, klimaatverandering, ontbossing, bedreiging van het leven in de oceanen enzovoort.
Eigenlijk zou iedereen moeten nadenken over de manier waarop hij of zij tegenover de natuur staat en wat men zelf zou kunnen doen deze in goede staat te behouden voor toekomstige generaties. Hoe we de aarde moeten koesteren zodat ze leefbaar blijft.

www.galerieurinoirbezet.nl