25 januari t/m 4 februari: Miriam Hamann, XPO

A hill is smaller than a mountain

Artist Residencies Enschede nodigt u uit voor de opening van de tentoonstelling van ARE gast Miriam Hamann. In haar solotentoonstelling 'A hill is smaller than a mountain' toont Miriam Hamann twee nieuwe werken die werden gerealiseerd tijdens haar verblijf bij ARE.

Beide werken zijn gebaseerd op een onderzoek naar het specifieke geografische en topografische karakter van verschillende landen, met name wat betreft hoogte. Nadat ze de helft van haar jeugd in Tirol doorbracht, groeide de kunstenaar op in voornamelijk bergachtige delen en rotsachtige omgeving. Daarentegen is het grootste deel van Nederland extreem vlak of zelfs onder zeeniveau. De installatie 'op 2500 meter boven zeeniveau' verwijst rechtstreeks naar dit verschil. Door de abstracte vorm van een hek te herbouwen, verplaatst Miriam Hamann alpine tekens en vormen naar Enschede. In zijn uiterlijk verwijst de barrière naar berghellingen en heuvels, terwijl het een zeer abstracte, verschillend hellende vorm wordt in de ruimte en de vlakke Nederlandse omgeving.

Ook de werkreeks 'Kleurenkaart' houdt rekening met de hoogte en de verschillen in topografische karakterisering. Digitaal geprinte monochrome kleurvelden vertegenwoordigen een nieuw kaartsysteem gebaseerd op het gebied en de gemiddelde hoogte van verschillende landen.

Opening: 25/01/2018 om 17:00 – 20:00

Locatie: Stroinkbleeksweg 2, 7523 ZL, Enschede

Open: vr./za./zo. 12:00 - 17:00

Bezoek voor meer informatie the Facebook event