22 februari t/m 31 maart: Simone Gerard, Boekhandel Broekhuis

“The Silence after the Mortars”

Aleppo, de grootste stad van Syrië, werd vrijwel geheel verwoest door oorlog. Voor de inwoners heeft dit verstrekkende gevolgen gehad. Na een lange periode van voorbereidingen kreeg ik een visum en ging naar Aleppo om te zien hoe het nu met de mensen gaat. Hoe pakken zij hun leven weer op. Wat doen zij in het dagelijks leven nu het weer wat rustiger is. Onder de indruk van de moed en de veerkracht waarover de inwoners beschikken maakte ik een fotoverslag daarbij begeleid door een chauffeur en een gids Tussen de verwoeste gebouwen, zonder water en elektriciteit ontstaan kleine winkeltjes. Puin wordt geruimd, kinderen spelen op straat. Een veelheid van gastvrije, moedige mensen verscheen voor mijn lens. Midden tussen de verwoesting pakken de Aleppijnen de draad weer op en wordt ook het leven weer gevierd.

Een selectie van deze foto’s is te zien in deze expositie 

Fotografie is een passie. Simone Gerard beheerst het ambacht tot in de vingertoppen. Werkt met gevoel voor kleur en compositie, met oog voor detail, en legt warmte in haar werk. Dat komt tot uitdrukking in al haar fotografie. In het maatwerk dat zij levert draait alles om service, kwaliteit en persoonlijke aandacht.Simone Gerard heeft voor een aantal boeken de fotografie verzorgd, maakt reportages, publiceert in tijdschriften en werkt in opdracht. In haar eigen Twente, in de rest van Nederland, in Scandinavië, Uganda, of elders in de wereld. Simone neemt haar werk serieus, maar bovenal; ze neemt de tijd. Een foto van Simone is een mooi stuk ambachtswerk; uniek, met een persoonlijk tintje en helemaal af. 

Haar vakkennis geeft Simone graag door. In goed verzorgde workshops en als docent fotografie en beeldbewerking helpt ze leerlingen hun vaardigheden aan te scherpen. Haar werk getuigt van haar liefde voor de natuur, het landschap en voor dat mooie ambacht; de fotografie.

De expositie loopt van donderdag 22 februari tot en met zaterdag 31 maart.

Boekhandel Broekhuis