22 februari t/m 22 maart: Focus op Kleur, Vrijhof

Amateur Fotografen Vereniging Drienerlo Foton hun werk in de kleine expositieruimte van de Vrijhof

Vanaf donderdag 22 februari 2018 tonen de leden van Amateur Fotografen Vereniging Drienerlo Foton hun werk in de kleine expositieruimte van de Vrijhof. Het thema van deze expositie is Focus op Kleur. De leden zullen de keuze voor dit thema en de invloed daarvan op hun werk toelichten tijdens de opening op donderdag 22 februari om 19.30 uur. 

Over Focus op Kleur

Amateur Fotografen Vereniging Drienerlo Foton toont in deze jaarlijkse expositie  in de Vrijhof hun creativiteit rondom een zelfgekozen thema. Het thema van de expositie is deze keer: Focus op Kleur. 

Kleurenfotografie dus. In de tijd voordat er digitale fotografie bestond was dat nog helemaal niet zo’n logische keuze geweest als je alles eigenlijk zelf wil doen. Zelf de foto bewerken en afdrukken was toen een kostbaar goed. Dat is nu anders. Een computer met fotobewerkingsprogramma en een printer, meer heb je eigenlijk niet meer nodig. Op de website van AFVD Foton staat dan ook de volgende wervingstekst: ”Lid worden van Foton is de eerste stap in het verbeteren van je fotografeer en design vaardigheden. Hiervoor heb je niet eens een mooie spiegelreflexcamera nodig, tegenwoordig kom je met je mobiel ook een heel eind.”  

Elke woensdagavond is er in de Vrijhof een Foton-avond voor alle leden, met activiteiten rondom allerlei verschillende onderwerpen in de fotografie. Elke week wordt er een ander thema behandeld. Zo wordt er bijvoorbeeld niet alleen aandacht besteed aan verschillende technieken (zoals portretfotografie, high speed fotografie, light painting etc.) maar ook aan de nabewerking van foto’s in Lightroom of effecten toevoegen in Photoshop. Ook wordt er af en toe een lezing georganiseerd of een expositie gehouden. Zo ook dus dit jaar. In het voorjaar zal er zelfs een tweede volgen tijdens de week van de amateurkunst, WAK 2018.

 

De expositie is te zien van donderdag 22 februari tot donderdag 22 maart 2018.

Plaats  : Kleine expositieruimte Vrijhof, Universiteit Twente

Kijk voor aanvullende informatie op www.utwente.nl/cultuur.

 

De Vrijhof is op werkdagen geopend van 08.00 tot 24.00 uur en in het weekend van 09.00 tot 20.00 uur.