14 februari: De kracht van culturele diversiteit, Artisttalk en publieksdiscussie, Tetem

Wat anders doen op Valentijnsavond? Praat mee over diversiteit!

14 februari: De kracht van culturele diversiteit, Artisttalk en publieksdiscussie, Tetem

In Enschede leven ca. 160 nationaliteiten met elkaar samen, ondanks verschillen in cultuur en religie. Dat biedt kansen, maar brengt soms ook spanningen met zich mee. Waarom is het voor de kunst juist belangrijk om input te krijgen vanuit andere (niet Westerse) culturen? Tetem organiseert in samenwerking met kunstenaar Patricia Kaersenhout en het Kennisplatform Integratie en burgerschap een avond over de kracht van culturele diversiteit.

Patricia Kaersenhout vertelt in haar talk over de artistieke waarde van diversiteit in de kunst. Na afloop van de lezing krijgt het publiek de kans zich uit te spreken over de kracht van diversiteit in de kunst en de samenleving, onder leiding van het Kennisplatform Integratie en burgerschap. Vier kunstenaars zullen de uitkomsten van de discussie verwerken in een pakkende illustratie. 

Programma 14 februari 2018 

19.00 uur Inloop

19.30 uur Artist Talk Patricia Kaersenhout

20.15 uur Korte pauze

20.30 uur Publieksdiscussie over de kracht van diversiteit in de kunst en de samenleving

21.00 uur Samenvatting van de resultaten door moderator Wilja Jurg, aansluitend Borrel en gelegenheid tot bekijken van de tentoonstelling Counting Digital Sheep 

22.00 uur Einde

Aanmelden gewenst: receptie@tetem.nl, toegang gratis.

Patricia Kaersenhout (1966) is een Nederlandse kunstenaar en activist. Zij zet zich in voor een wereld waar liefde, kwetsbaarheid, verbeelding en solidariteit meer wordt toegelaten en omarmd. Ze kiest voor een wereld van mogelijkheden in plaats van beperkingen en ze strijdt tegen onverschilligheid. Kaersenhout werd in Nederland geboren, maar heeft Surinaamse roots. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. De Afrikaanse diaspora en de gevolgen van het kolonialisme spelen een grote rol in haar werk. 

Kennisplatform Integratie en burgerschap doet onderzoek, adviseert en biedt praktische tips en instrumenten over vraagstukken rondom integratie, migratie en diversiteit. Het Kennisplatform biedt een plaats waar discussie over belangrijke onderwerpen op het gebied van integratie wordt gevoerd en waar kennis wordt uitgewisseld, zodat nieuwe initiatieven kunnen ontstaan. Zo wordt de samenwerking bevorderd tussen bewoners en organisaties, waarbij gezocht wordt naar overeenkomsten en gemeenschappelijke belangen om integratie en burgerschap in Enschede vorm te geven. 

Tetem vertelt met haar tentoonstellingen en de brede randprogrammering het verhaal van een maatschappij die in ontwikkeling is en voegt vanuit programmalijnen context en betekenisgeving toe. Tetem is betrokken bij de wereld van nu en denkt na over actuele maatschappelijke vraagstukken. Deze avond over de kracht van culturele diversiteit past binnen de programmalijn Living together with strangers. Zo zorgt Tetem voor meer mogelijkheden in de stad voor werkelijk nieuwe ontmoetingen.

Tetem | Stroinksbleekweg 16 | 7523 ZL Enschede

Openingstijden: maandag t/m zondag 11:00-17:00 | Toegang: gratis