11 februari t/m 21 maart: Coby Bos en Wicher Booij, Beeld en Aambeeld 

Duo-expositie, abstract werk  gecombineerd met sieraden 

Coby Bos is geboren en getogen in Almelo, afgestudeerd aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) te Enschede in de Schilder- en Grafische Kunst, woont en werkt in het schilderachtige Ruinerwold. Vanaf 1983 al verbonden aan galerie Beeld & Aambeeld met altijd verrassende presentaties. Haar werk is gebaseerd op een niet aflatende zoektocht naar ruimte, lijnen, tekens en ritmes het ademt tegelijkertijd kracht en kwetsbaarheid. Veel nadruk ligt op de huid van de kunstwerken die door de gelaagdheid met behulp van gemengde technieken ontstaat waardoor een reliëfachtige textuur het platte vlak ontstijgt. De interacties tussen vormen, vlakken en kleuren leiden in de beeldende kunst van Coby Bos tot zuivere lyrisch-abstracte kunstwerken. Het bijzondere schrift van een diep voelende en uitgesproken kunstenaar. Een wereld van stilte, een verademing in onze gejaagde maatschappij.

Voor zijn sieraden gebruikt Wicher Booij gekregen, gevonden of verzamelde materialen die al een geschiedenis hebben. Een lange geschiedenis, zoals eeuwenoude Goudse pijpen of een kortere, zoals Chaneldopjes uit de parfumindustrie. Maar ook verpakkingen, kinderspeelgoed en voor de serie ‘Dier-en-liefde’ zelfs porseleinen dierfiguren krijgen een tweede leven in een nieuwe toepassing als sieraad. Uitgangspunten voor Wicher Booij zijn beweging, herhaling, schoonheid en - niet te vergeten - humor, met als uiteindelijke doel het feestelijke gevoel van de drager of draagster te vergroten, die tegelijkertijd met het sieraad een statement maakt. Dat de kunstenaar een rijke fantasie heeft en het vermogen heeft het gewone tot iets speciaals te maken moge duidelijk zijn.

Deze eerste tentoonstelling in het nieuwe jaar wordt geopend op zondag 11 februari om 16:00 uur door de beide kunstenaars. Muziek: Bert van der Veen, piano en André Kerver, klarinet. De tentoonstelling duurt t/m woensdag 21 maart.

Beeld en Aambeeld