6 t/m 20 december: Chen Yu-Jung, Vrijhof

Extraterritorial Realm – The second texture


Gedurende twee weken zal in de Vrijhof op de Campus van de Universiteit werk te bewonderen zijn van de Taiwanese kunstenaar Chen Yu-Jung. In het kader van het uitwisselingsproject ARE, Artist in Residence Enschede, verblijft Chen Yu-Jung enkele weken in Enschede. Tijdens zijn verblijf merkte hij op dat er veel sloopwerkzaamheden zijn in de stad en heeft hij een aantal van de gevonden wrakstukken verwerkt in abstracte texturen, die hij in de expositieruimte zal combineren met diverse media.
De opening in aanwezigheid van Chen Yu-Jung vindt plaats op donderdag 6 december om 16.30 uur. Meer weten? Kijk dan op  www.utwente.nl/cultuur.

Samenwerking ARE
In 2018 is er een samenwerking  ontstaan met ARE, Artist in Residencies Enschede. Één keer per jaar zal een kunstenaar van het uitwisselingsproject ARE zijn/haar werk tonen in de grote expositie ruimte van Vrijhof Cultuur, Universiteit Twente. Deze eerste keer is dat de kunstenaar Chen Yu-Jung.

Chen Yu-Jung, Taiwan, heeft een MFA (Master of Fine Arts) in muziek van de National Chiao Tung Universiteit en hij studeerde “multimedia composition”. Zijn kunstwerken richten zich vooral op de hedendaagse compositie, performance art, experimentele improvisatie en mixed media-installaties. Op dit moment is hij Ph.D. in Art Creation and Theory van Tainan National University of Art.

De meeste van Chen's recente kunstwerken komen voort uit de ruimte, individuele emotie en de ervaringen die daarmee gepaard gaan. Momenteel concentreert hij zich op de interactie van beeld en geluid in verband met de ruimte, en hij probeert ook geluid, ruimte, verbeelding te bevrijden, en podiumkunsten te combineren met de stemming van de mensen in de flow en de veldsfeer.

Chen Yu-Jung schrijft over zijn werk gemaakt tijdens zijn artist in residence periode in Enschede
"In de periode van ingezetenschap merkte ik dat er veel sloopwerkzaamheden zijn in de stad in Enschede. Ik heb wat gebruikte wrakstukken verzameld uit de gebieden en vertaald naar abstracte texturen. Materiële texturen sporen de hedendaagse kunstenaars aan om zich onder te dompelen in zijn eigen flow, om zo de gebeurtenissen vast te leggen die plaatsvinden op dit moment en in het verleden. Ik onderzoek de interne tijdelijkheid van materialen en vormen van de wazige zone tussen natuurlijke en door de mens gemaakte objecten. Door de esthetiekreconstructie van de objecten met gemengde media uit te voeren, probeer ik de verbanden te leggen tussen het organische en het anorganische. Door middel van metaforen in beelden, sculpturen, geluidsinstallatie en interactieve video's, verander ik mijn eigen ervaringen van verlangen alsook die van de omgeving, op zowel emotioneel als esthetisch niveau, in lichamelijkheid. Ik hoop onze omgeving te begrijpen met een meer gevoelige en sensuele benadering en na te denken over de manier waarop we ernaar kijken. "

Dit jaar viert ARE zijn 10 jarig bestaan. Op vrijdag 14 december zal daarom ook de overzichtstentoonstelling “ARE Anniversary Photo” geopend worden in XPO.

De expositie is te zien van donderdag 6 tot donderdag 20 december 2018.

Plaats: Grote expositieruimte Vrijhof, Universiteit Twente

De Vrijhof is op werkdagen geopend van 08.00 tot 24.00 uur en in het weekend van 09.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie: UTWENTE.NL/CULTUUR