20 t/m 23 december: Stadsherberg, Stadhuis Enschede

Kom je warmen in de Stadsherberg

In de donkere dagen voor kerst ben je van harte welkom in de altijd gezellige Stadsherberg in de Burgerzaal van het Enschedese stadhuis. 

Schuif aan bij één van de lange tafels en geniet van muzikale optredens. Kruip op de bank in de gezellige huiskamer en ‘pak’ een filmpje. Of ga lekker aan de bar hangen en begin een goed gesprek met een (nog onbekende) stadsgenoot onder het genot van een warme choco of een glühwein. Vast onderdeel van de Stadsherberg zijn de creatieve workshops in de middag. Hier kun je je helemaal uitleven. Maak iets moois voor jezelf of creëer een kerstverrassing voor iemand anders. 

Er is onder andere een pop-up expositie te zien met tekeningen van Danielle Spoelman. Zij geeft ook een workshop 'Winter-diorama maken op zaterdag 22 december. In doosjes wordt een winterlandschapje gemaakt met hout en een knipvel met tekeningetjes uit haar werk. Daarnaast geeft Wout Zweers  een workshop met stempels en Paula Krom geeft een workshop textiel.

Elke dag om 16.00 uur kun je luisteren naar het soepverhaal. Dit verhaal wordt verteld door een kleurrijke inwoner van de stad. Ben je op dat tijdstip in de Stadsherberg… dan krijg je een kopje soep! 

De Stadsherberg is gratis te bezoeken en is onderdeel van Winter Wonderland. 

Kijk voor meer informatie op www.winterwonderland.nu