15 december t/m 24 februari: ‘Ik zie Ik zie wat jij niet hoort’, Concordia

Kinderexpo over geluid in de beeldende kunst

‘Ik zie Ik zie wat jij niet hoort’

Zaterdag 15 december is het weer zo ver, dan opent de jaarlijkse expositie voor kinderen vanaf vier jaar bij Concordia in Enschede. De titel is ‘Ik zie Ik zie wat jij niet hoort’ en het gaat over geluid. Want hoewel geluid en beeld twee heel verschillende dingen zijn, gebruiken kunstenaars soms beide. Ze maken geluidskunst, geluidsvoorwerpen, geluid dat hoort bij een beeld en andersom. Bij de opening is er een optreden van VJ Julian van Aalderen. Hij viert dit jaar zijn twintigjarig VJ-bestaan en maakte o.a. internationaal faam door de samenwerking met Malcolm McLaren.

De expositie is een grote mix van materialen, uitingsvormen en manieren van kunst maken. Sommige werken zijn alleen om naar te kijken, maar anderen zijn juist bedoeld om aan te raken en bij weer anderen ben je zelf onderdeel van het kunstwerk. Er is een Beeld- & Geluidstudio om zelf te tekenen en te knutselen en er is een Doe-boekje met leuke opdrachten om de expo nog beter te beleven.

Workshops in de vakanties
Zowel in de kerst- als in de voorjaarsvakantie worden er workshopmiddagen georganiseerd. Op die middagen is er een kunstenaar aanwezig die de workshop begeleid en kan er elk moment aangeschoven worden om mee te doen. Zo kan je een fluit maken van een pvc-buis of je potlood muziek laten maken als je er mee tekent. Data en tijden staan op www.concordia.nl/ikzie-ikzie

Voor volwassenen
Naast de expositie, die niet alleen voor kinderen interessant is, organiseert Concordia een tweetal activiteiten gericht op volwassenen. Op 31 januari geeft VJ Julian van Aalderen een artist talk. Hij werkte onder andere voor rockicoon Lenny Kravitz en hij treedt op in onder andere Moskou, Londen en Tokyo. Een week later gaat het Science Café over synesthesie, een ongevaarlijke aandoening waardoor een persoon geluiden, kleuren of woorden met twee of meer zintuigen tegelijkertijd kan waarnemen.

In de expositie is werk te zien van Domas van Wijk, Anders Lind, Gijs Gieskes, Julian van Aalderen, Lieke Benders/Hoge Fronten, Matthias König, Ole Nieling, David Scheidler en Jasper Schütz.

De opening van de expositie ‘Ik zie Ik zie wat jij niet hoort’ is op zaterdag 15 december vanaf 15 uur aan de Langestraat 56 in Enschede. Entree is gratis, donaties zijn zeer welkom en gaan direct naar de deelnemende kunstenaars. De expositie is te zien tot en met zondag 24 februari.