11 december: Soft/Hard, ByWeekly, Ceepark

Laatste expo Byweekly voor de winterstop

" Stewart Houlker-Collinge, een Contemporary Fine Arts Master student van de Universiteit in Centraal Lancanshire (UCLan), is op dit moment een Erasmus exchange student op de Aki in Enschede. Houlker’s kunst onderzoekt begrenzingen, door verkennende onderzoeken uit te voeren. Hij heeft de bunkers van de Atlantische muur verkend, een fort aan de kust naar aanleiding van de tweede wereldoorlog; een overblijfsel van verplaatsing en herhalende orde. Hij gebruikt materialen die thuis te vinden zijn, om de kijker een comfortabel gevoel van herkenning te geven, in tegenstelling tot de realiteit van verplaatsing. Deze harde en zachte elementen markeren persoonlijke militaire en burgerlijke omgevingen met een oncomfortabele relatie tussen spanning en gestructureerde samenwerking.  

Soft/Hard is een expositie waarin de persoonlijke monoloog en sculpturale proefneming wordt verkend, in samenwerking met een andere Engelse kunstenaar; Kerry Tenbey, zij is een bachelor student op hetzelfde instituut in Lancanshire (UCLan). Kerry Tenbey’s onderzoek en experiment met niet-kunst gerelateerde materialen staat in de kinderschoenen van haar kunstcarrière. Tenbey streeft ernaar om een fysieke vorm te geven aan gevoel door objecten te creëren die een visueel verhaal vormen, waar thema’s als seksualiteit, identiteit, en gender aan bod komen. Haar werk komt op dit moment voort uit terugblikken op intieme ontmoetingen, noties van affectie en overwegingen op het vlak van hoe materiële netwerken een belangrijke rol spelen in sociale situaties. De kunstenaars nodigen u uit om een gecollaboreerde installatie te bekijken in een andere container dan waar hun individuele sculpturen gepresenteerd worden. Waar Houlker gereageerd heeft op de visuele allure van Telbey’s sculptuur; dat resulteert in een conversatie rondom identiteit en conformatie. 

Dit alles, en meer, te zien bij de opening van Soft/Hard, een expositie mede mogelijk gemaakt door BY Weekly. Op 11 december 2018 bij het Ceeparc in Enschede. Dat is tevens ook de laatste expositie van 2018 door BY Weekly, maar vrees niet, eind januari wordt de twee wekelijkse expositie reeks weer voortgezet."