7 april t/m 6 mei: Danielle Spoelman, Galerie Boekhandel Broekhuis

Queen of my Heart

Danielle Spoelman toont in de expositie Queen of my Heart een serie van 80 tekeningen op Avijf formaat en enkele grotere werken. Met deze serie ging zij na een roerig jaar terug naar de basis, terug naar  de tekening, lijn, vlak, kleur en verhaal. Voor Danielle Spoelman is tekenen een onderzoek waarbij de 3 H’s, Hoofd, Hand en Hart nauw samenwerken. Gedachten, gevoel en handeling ontstaan en komen samen op papier. Werken met potlood, inkt, gouache op een pretentieloos vel papier vraagt om voorzichtig aftasten en zoeken. Danielle Spoelman probeert de grens tussen het bewuste en onderbewuste op te schuiven. Zij wil zichtbaar maken waarvan wij een vermoeden hebben, een gevoel bij hebben maar dat onzichtbaar en ongrijpbaar is. 

In de serie Queen of my Heart neemt zij afscheid en probeert nog even vast te houden aan, door het opnieuw inslijten van paadjes vol liefdevolle herinneringen. Het is een onderzoek naar dat wat er niet meer is en naar wat er altijd zal zijn. Een universeel onderzoek naar tijd, leven, vergankelijkheid en liefde.

Er is bij het werk van deze serie ook een prachtig boek gemaakt, dit boek is tijdens de opening en gedurende de expositie te koop bij Boekhandel Broekhuis.

Opening 7 April om 15.00 uur