7 april t/m 3 juni: Robson Ateliers, Concordia

Kunstenaars van Enschede

Wie zijn de kunstenaars van Enschede, wat doen ze en welke band hebben ze met de stad? Elk jaar zet Concordia één van de kunstenaarsinitiatieven of atelierverenigingen van Enschede in het licht. Dit jaar is het woord aan de kunstenaars van de Robson ateliers, een cultureel platform voor kunst en duurzaamheid. 

De Robson ateliers zijn opgericht vanuit de behoefte naar een plek waar kunst getoond en beleefd kan worden, gericht op verbinding door creativiteit en innovatie. Sinds februari 2014 zijn de kunstenaars gevestigd in de voormalige pyjama-fabriek het Robson, overgebleven uit het textielverleden van Enschede. In deze oude fabriek zijn meer dan 30 kunstenaars en creatieve bedrijven, een werkplaats, een grote expositieruimte en een ecologische moestuin verbonden met het eetcafé gevestigd.

In de expositie is werk te zien van: Miguel Dominquez, Madelon Pels, Bas van der Linde, Annelien Dam, Iris Helene Jansen, Irene Bebseler, Mark van Loon, Ray Andreas, Liezette Gerrits, Teun Velthuis, Esther te Brake, Reina de Vries, Wouter Kops, Karin Vaneker en Marloes Staal.

Tijdens de expositie zullen de kunstenaars op 24 mei een artist talk verzorgen met een speciale ‘Robson-invulling’.

Koffieprut weggooien is zonde! Wil je meer leren over duurzame toepassingen van koffieprut? Karin Vaneker maakt er wormencompost en zeep mee... Gedurende de expositie staat elke zaterdagmiddag de koffie(prut) bij Concordia klaar en gaat Karin tussen 12:00 -17:00 uur meer vertellen over het duurzame hergebruik van koffieprut. Bang voor smerige handen? Geen zorgen, want bij Concordia kun je dan ook je handen komen wassen met de koffieprut zeep die Karin heeft gemaakt.