21 april t/m 1 juli: Kevin Bauer, Concordia

Vormaliteit

Kevin Bauer is een jonge beeldhouwer, die werkt vanuit de materialen die hij vindt, bewaart en soms zelf maakt. Ze vormen de basis voor zijn beeldende constructies die veelal het beeld zelf als onderwerp hebben. 

De opening van deze expositie is op zaterdag 21 april. De opening is om 15.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur. Entree is gratis, een vrije gift wordt zeer gewaardeerd. De expositie is te zien tot en met zondag 1 juli. Op donderdag 24 mei komt Kevin naar Concordia voor een artist talk

Kevins fascinatie voor moderne architectuur en meubels wordt zichtbaar in het werk ‘On Melancholy’ uit 2017 dat hij maakte naar aanleiding van ‘100 Jaar de stijl’. Een boek met daarin bouwtekeningen van alle ontwerpen van Gerrit Rietveld, was aanleiding om het ‘Rietveld buffet 1919’ na te maken. Kevin maakte het weliswaar van gegoten steen en presenteerde het object als archeologische vondst, half verzonken in het zand. Op deze manier worden materiaal en constructie nog duidelijker onderdeel van het beeld; het lichte ontwerp van Rietveld wordt uitgevoerd in een zwaar materiaal met een omslachtig maakproces, gepresenteerd in gestileerde brokstukken.

In veel andere werken laat Kevin Bauer het materiaal dat hij gebruikt, eveneens een belangrijke rol spelen. Met niet van tevoren vaststaande materialen, hetzij hout, gips, metaal of beton, zoekt hij tijdens het maakproces naar een sterk beeldend resultaat dat enerzijds in balans is en anderzijds in vorm, kleur en materiaal contrasteert. Kevins eigenheid zit in de vrije en intuïtieve manier van combineren en samenvoegen, en de daardoor verrassende en soms surrealistisch ogende uitkomsten.

Vanaf 21 april is bij Concordia in Expo3 de eerste grote solo tentoonstelling van Kevin te zien. Hij toont nieuw werk dat op de ruimte is toegesneden, samen met ouder werk waarvoor hij een nieuwe presentatie heeft ontworpen.

Over Kevin Bauer:

Kevin Bauer studeerde af in 2013 aan de AKI in Enschede. In hetzelfde jaar kreeg hij de International Outstanding Student In Contemporary Sculpture Award uitgereikt door The International Sculpture Organisation. In 2016 ontving hij de werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds en het stipendium Stroom Pro Invest van Stroom Den Haag. Zijn werk is opgenomen in verschillende bedrijvencollecties waaronder Collectie AKZO Nobel Art Foundation. Kevin woont en werkt momenteel in Den Haag.