11 april: lezing Gentlemen Architecture, Tetem.

Van Weten wordt Kijken, Zien… een interdisciplinaire aanpak

Interactieve lezing door Cihan Bugdaci, oprichter van Gentlemen A.R.T.

Woensdag 11 april 2018 om 19:30 uur (19:00 uur inloop)

Gentlemen Architecture | Real Estate | Theory (A.R.T.) zet zich internationaal in op het gebied van architectuur, onroerend goed en theorieontwikkeling. Gentlemen hanteert hierbij een interdisciplinaire aanpak van projecten. Binnen de uitgevoerde projecten wordt een balans tussen commercieel en maatschappelijk belang nagestreefd. De oprichter Cihan Bugdaci zoekt daarbij naar verbindingen en het ontwikkelen van theorieën over de (veranderende) pluriculturele samenleving.

Tijdens de interactieve lezing ‘Van Weten wordt Kijken, Zien… een interdisciplinaire aanpak’ gaat Cihan Bugdaci op licht onorthodoxe wijze in op de identiteit van de stad, de veranderende samenleving door de jaren heen, de wederzijdse beïnvloeding van mens en stad en veranderende sociologische veiligheidsgevoelens. Middels het koppelen van het onvoelbaar aanwezige (‘software’) met het fysiek tastbare (‘hardware’), worden er ingrepen in de (on)bebouwde stad gedaan. Wat voor consequenties heeft dit? Hoe kan ervoor worden gezorgd dat deze ingrepen op maat zijn voor de bewoners en gebruikers van een wijk? Bestaat er een goed beeld over wie deze bewoners/gebruikers zijn? Kunnen er oplossingen worden bedacht buiten het dogmatisch denken? Vanuit welk perspectief wordt überhaupt een probleem geconstateerd?

Met deze vragen en denkrichtingen legt Cihan Bugdaci verbanden tussen verschillende disciplines als architectuur, stedenbouw en kunst. Maar ook tussen economie, politiek, sociologie en maatschappijleer. Deze lezing vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Counting Digital Sheep en de relatie tussen architectuur, stedenbouw, interdisciplinaire aanpak en (sociale) veiligheid.

Aanmelden is gewenst via: receptie@tetem.nl