5 november t/m 3 december: Kunst & Koffie, Concordia

Concordia’s kunstuitleen collectie in de spotlight

Een spannende combinatie van bestaand en nieuw werk

 

Concordia deelt graag kunst met iedereen. Dit blijkt mede uit de kunstuitleen die al jaren aan de Langestraat 56 huist. Hoogste tijd om de collectie eens in de spotlights te zetten. Op 5 november opent de expositie Kunst & Koffie. Hier worden bestaande kunstwerken uit de collectie, van bijvoorbeeld Theo Wolvecamp en Jan Cremer gepresenteerd naast nieuwe werken van jonge regionale kunstenaars.

 

Bij de kunstuitleen worden kunstwerken uit de witte stille omgeving van de galerie of het museum gehaald en gaan deel uit maken van de intieme omgeving van een huiskamer. Zo is het even alleen van de bewoner, hoeft het werk niet gedeeld te worden met een mede-toeschouwer en wordt zo onderdeel van het leven van alledag.

Bestaand & nieuw

Gastcurator John Landewé koos de bestaande werken uit de collectie, waaronder Theo Wolvecamp, Jan Cremer en Erik Oldenhof. Hij heeft een sterke band met Concordia en het lenen van kunst bij Concordia was het begin van het opbouwen van zijn eigen collectie kunstwerken.

De nieuwe werken in de kunstuitleen zijn gekozen door Petra Boonstra, programmeur beeldende kunst van Concordia. Zij koos voor jonge regionale kunstenaars, zoals Nancy de Graaf, Maarten van Aken (winnaar Kunst in het Volkspark 2017) en Dewi Hoppe. “Er zijn zoveel goede schilders die elk jaar aan de AKI afstuderen. Zij moeten een podium krijgen en daarnaast is het van belang dat kunstuitleen abonnees regionaal talent in huis kunnen halen,” aldus Boonstra.

 

Randprogramma

Op zaterdag 25 november wordt een dag vol activiteiten georganiseerd bij deze expositie. Met onder andere een artist talk van Nancy de Graaf en een stoomcursus Hoe kies ik een schilderij? door een interieurstylist. Het programma voor deze dag wordt binnenkort bekend gemaakt via de website van Concordia.

 

De expositie opent op 5 november om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) en is te zien tot en met 3 december 2017.

 

Concordia, Langestraat 56, Enschede. Gratis toegang [vrije gift]

Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.concordia.nl