27 mei t/m 22 juni: Artist talks & lezingen, Concordia

Artist talks & lezingen - randprogramma bij exposities in Concordia


Concordia’s expositie “How on earth should this be art” is al bijna twee maanden geopend. Met nog een goede maand te gaan, staat er een aantal interessante evenementen op de agenda. Van een artist talk met Rob Scholte en de Belgische kippenkunstenaar Koen Vanmechelen, tot een Meet-up over de impact van kunst en een lezing over de ethische kant van de expositie.

 
Zaterdag 27 mei – LunchLezing met Rob Scholte
Aanvang 12.30 uur, eindtijd 14.30 uur.
Op 27 mei komt Rob Scholte praten over zijn werk in de expositie “How on earth should this be art?” Een aantal van zijn borduurwerken is te zien in de expo. Tijdens een informele lunch gaat onze programmeur beeldende kunst Petra Boonstra met Rob in gesprek over dit werk, over zijn loopbaan en zijn kijk op de hedendaagse beeldende kunst.

Donderdag 1 juni – Artist talk met Koen Vanmechelen
Inloop 19.00 uur, start 19.30 uur
Artist talk met de Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen, die met het Planetary Community Chicken-project deelnemer is aan de expo "How on earth should this be art". Kippen horen bij mensen. Poten en voeten wandelen al duizenden jaren samen. Met het Planetary Community Chicken (PCC) project geeft kunstenaar Koen Vanmechelen elke gemeenschap haar eigen kip.

Vrijdag 2 juni – Artist talk TINKEBELL. & Arno Wellens
Inloop 19.00 uur, start 19.30 uur
TINKEBELL. is de curator van de expositie “How on earth should this be art”.  In deze artist talk vertelt ze over haar nieuwste kunstproject, de Kamerplant Tour. Samen met financieel journalist Arno Wellens neemt ze hierbij het publiek mee op een georganiseerde busreis langs de Amsterdamse Zuid-as en legt de maffiose praktijken die zich daar voordoen, bloot.

Dinsdag 6 juni – Concordia Meet-up Cultuurbarbaren
Aanvang 19.00 uur, eindtijd 21.15 uur
Bij Concordia’s eerste Meet-up staat de aflevering Cultuurbarbaren van Tegenlicht (VPRO) centraal. Na het gezamenlijk kijken van de uitzending gaat een kunstenaarspanel met elkaar en met het publiek in gesprek over kunst, de maatschappelijke context van kunst en de impact die kunst kan maken op de maatschappij. De kunstenaars in het panel zijn boomhuttenmeisje Tessa Hendriks, radiokunstenaar Moritz Ebinger en Marc Boumeester, directeur van de AKI.

Donderdag 15 juni – Artist talk Moritz Ebinger
Inloop 19.00 uur, start 19.30 uur
Kunstenaar Moritz Ebinger maakt gebruik van zeer uiteenlopende media, waaronder radio. Als radiomaker is hij verbonden aan de expositie en maakte hij de afgelopen tijd meerdere uitzendingen in en over Concordia, in de breedste zin van het woord. Vanavond vertelt hij meer over de programma’s, over zijn andere werk en over de expositie. Geheel in stijl wordt het gesprek uitgezonden op de radio.

Donderdag 22 juni – Lezing ‘foute kunst’ door Brandt van der Gaast
Inloop 19.00 uur, start 19.30 uur
Het kippenproject van Koen Vanmechelen maakt flink wat los over wat wel en niet kan in de kunst: dieren gebruiken als onderdeel van een kunstwerk, mag dat? Wat is in die zin ‘foute kunst’ en wanneer wordt algemeen gevonden dat iets ‘goed’ is. Moet een kunstenaar verantwoording afleggen voor een (zgn. fout) kunstwerk? Daarover praat Brandt van der Gaast, docent filosofie aan de Universiteit Twenthe.