vrijdag 23 juni: kunstreis, Concordia

Kunstreis naar Münster - met een bezoek aan de bijzondere manifestatie Skulptur Projekte.


Na een succesvolle eerste editie afgelopen maart, organiseert Concordia een  tweede kunstreis. Met een bus wordt weer afgereisd naar Münster, waar eerst de bijzondere kunstmanifestatie Skulptur Projekte bezocht wordt. Daarna staat het Picasso Museum op de planning. Elke kunstliefhebber is welkom om mee te gaan met deze geheel verzorgde busreis.

Skulptur Projekte is een kunstmanifestatie in de openbare ruimte, die sinds 1977 maar om de 10 jaar in Münster plaats vindt. In totaal ontstaan 35 nieuwe artistieke posities tussen beeld en performance in de stedelijke ruimte van Münster. Deze expositie wordt op de fiets verkend.

Na een verzorgde lunch wordt een bezoek gebracht aan het Picasso Museum. Hier zijn twee verschillende exposities te zien ‘Van Christo tot Kiefer’ en ‘Picasso en de Middellandse Zee’. De eerstgenoemde expositie laat ruim 100 werken zie uit de laatste 50 jaar, met verschillende kunstenaars die eerder hebben deelgenomen aan Skulptur Projekte.

De tweede expositie gaat over Picasso en zijn leven rondom de Middellandse Zee. De reis wordt afgesloten in het Haus der Niederlande, waar de expositie ‘The Hour of the Wolf’ met beelden van de Nederlandse kunstenares Lotta Blokker te zien is.

Kunstreis: Vrijdag 23 juni.
Prijs:€ 95,-  per persoon (inclusief busreis, entreekosten, fietshuur, lunch en koffie & taart).
Aanmelden kan tot 21 juni.

www.concordia.nl