16 december 2017 t/m 4 maart: Speel je mee?, Concordia

Kinderexpo over spelen in de kunst.

 

Speel je mee? is een tentoonstelling voor kinderen over spelen in de kunst. Want spelen is ook belangrijk voor kunstenaars! Als je kunst maakt, bedenk je daarbij je eigen spelregels en dat is te zien in deze nieuwe expositie.

Een levensgroot bordspel brengt je langs verschillende kunstwerken. Bij de ene heeft de kunstenaar gespeeld in zijn atelier, bij een andere speelt het kunstwerk met jou! En bij de volgende mag jij spelen, dingen veranderen en zo van een bestaand kunstwerk jouw eigen kunstwerk maken.

Spelen is zo leuk omdat je je eigen regels maakt. Niemand zegt dat het zo moet, of misschien zo of toch anders. Nee hoor, jij hebt het lekker helemaal zelf bedacht. Net zoals een kunstenaar in z’n atelier ook zijn eigen regels maakt, hij bedenkt zelf de kleuren of de vorm van een beeld.

Met werk van Julian van Aalderen, hanan Klei en Marie Janin. Aki alumnus Björn Zielman.

Toffe workshops
In de kerst- en voorjaarsvakantie en in een aantal weekenden zijn er workshops voor alle leeftijden. Zo kunnen kinderen bij Hussel de puzzel aan de slag met hun eigen blokken- of schuifpuzzel of kunnen ze iemand anders spelen in de theaterworkshop Het raadsel van…

Concordia, Langestraat 56.