10 december: Workshop Beeldbinder, kunstkijken in het RMT

Workshop Beeldbinder, anders kijken naar tekenwerk

een workshop kunstkijken bij de expositie de Aard der Dingen in het Rijksmuseum Twenthe

(Afbeelding My new garden van Emmy Bergsma)

In het RMT is vanaf 5 november een groepsexpositie van 9 hedendaagse tekenaars te zien. Prachtig tekenwerk met een link naar de natuur. Tekeningen zijn vaak wat ingetogener dan andere kunstvormen en het is fijn om daar met meer rust en aandacht naar te kijken. Er valt meer te zien en te ontdekken dan we op het eerste oog zien.

De Beeldbinder workshop leert je met een ander soort intensiteit naar kunst te kijken. We gaan in een kleine groep het werk bekijken en bespreken aan de hand van verassende en verdiepende vragen. Hierbij gaan we niet uit van achtergronden of bijschriften maar we gaan zelf op zoek naar het verhaal in het werk en we verbinden dat aan de verhalen die in onszelf zitten. Je kunt later alsnog de informatie over de kunstenaars opzoeken maar we gaan eerst ‘blanco’ kijken. Door anders te leren kijken kun je meer zien en meer genieten van kunst. De volgende keer dat je een museum of expositie bezoekt zul je met andere ogen naar kunst kijken. 

De workshop duurt 2,5 uur en halverwege pauzeren we even en kunnen we een kopje koffie/thee in het restaurant van het museum drinken. Daar praten we wat ook door en door te tekenen kunnen we proberen de beelden en verhalen die we gezien hebben beter vast houden. Materiaal hiervoor neem ik mee.

Je kunt aansluitend aan de workshop ook de andere exposities in het museum bekijken.

De workshop kost inclusief gebruik van de materialen 25€ (incl BTW)

Exclusief entree van het museum, consumpties voor eigen rekening. Een kaartje kost 11€, studenten en CJP 7€, museumjaarkaart gratis.

Datum zondag 10 december om van 11.00 uur tot 13.30 uur

Vanwege de minder prettige akoestiek en de drukte in het museum is deze workshop echt beperkt tot maximaal 8 deelnemers, dus meld je snel aan.

Aanmelden voor de workshop kan via beeldbinder@icloud.com De workshop wordt gegeven door beeldend kunstenaar/tekenaar Danielle Spoelman, meer info vind je via www.beeldbinder.nl