3 t/m 20 oktober: Young & Gay, HeArtGallery, Hengelo

Gemeente Hengelo besteedt ook dit jaar weer aandacht aan de nationale Coming Out Dag. Dit is op 11 oktober en deze dag staat in het teken van LHBT-ers en de moeite die het velen nog steeds kost om ‘uit de kast te komen’: hun geaardheid te tonen. De gemeente Hengelo organiseert in de hele week rond de Coming Out Dag activiteiten. Ook dit jaar maakt de gemeente gebruik van de expositieruimte van HeArtGallery met van 3 t/m 20 oktober de expositie ‘Young & Gay’ van fotografe Marjolein Annegarn.

Hoe is het om anno nu uit de kast te komen? Fotograaf Marjolein Annegarn legde jongeren tussen de 14 en 19 deze vraag voor en maakte portretten van ze. Hoe is het om er achter te komen dat je gay bent? Al heel jong moeten ze dealen met angst voor afwijzing, soms daadwerkelijke uitsluiting, problemen met familie, verlies van vrienden en vooral de worsteling om zichzelf te accepteren. Naast de expositie in HeArtGallery is er ook een boek aanwezig met alle portretten, lange interviews met de jongeren, columns van gay bekende Nederlanders en info voor gay jongeren.

De expositie is gratis toegankelijk voor iedereen tijdens de reguliere openingstijden van HeArtGallery (donderdag t.e.m. zondag van 13.00 tot 17.00 uur) maar ook – op afspraak – met een klas of groep via info@heartgallery.info.

HeArtGallery
Drienerstraat 35 Hengelo
info@heartgallery.info
www.heartgallery.info