22 december t/m 28 januari Bas Ruis, Perron 1 Delden

Perron1 presenteert ‘Idle’ installatie van Bas Ruis

Bas Ruis is in 2018 afgestudeerd aan de HKU en laat zijn meest recente werken in Perron1 zien. Het concept gaat over nutteloosheid en absurditeit.

Zelf zegt hij hierover:
Beide gegevens probeer ik te vangen door sculpturen te maken van ready-mades. Dit doe ik door hun functie te veranderen, te slopen en om te keren. De dingen zullen doorgaans niet meer werken maar iets heel anders aankaarten dan waar je ze van kent. Ik probeer altijd de meest voor de hand liggende huis- tuin- en keuken voorwerpen te gebruiken omdat deze het dichtst bij de mens staan. Ze zijn er altijd en overal en daarom worden ze vaak vergeten. Mijn objecten/sculpturen lijken nutteloos maar door de speelse manier van werken en het kleurgebruik, komen ze vaak heel vrolijk en ironisch over. Daarnaast wil ik in het verlengde van het concept ook het existentialisme aan raken.
Ons bestaan hier lijkt zinloos terwijl we toch de intrinsieke motivatie hebben en speelsheid zoeken om er iets fantastisch van te maken.

Dit laatste wil ik niet aan de kijker op leggen want wie ben ik om dat te zeggen. De sculpturen spreken voor zichzelf en de kijker is vrij om associaties te leggen met alles wat hij/zij wil.
meer info via basruis.com

Openingstijden Perron1: Dagelijks te bezichtigen uitsluitend van buitenaf van 9-21.00 uur
Stationsweg 5 7491 CE Delden www.MIKC.eu