2 t/m 6 oktober: Glasrijk, Tubbergen


Mirror, mirror……glazen sprookjes.

Tubbergen maakt zich op voor sprookjesachtige editie Glasrijk
Vrijwilligers van Glasrijk Tubbergen zijn al weer druk in de weer met de voorbereidingen voor het glasevenement, dat dit jaar plaats vindt van 2 t/m 6 oktober.

Alles draait om sprookjes, mythen en sagen. Zo’n vijfentwintig glaskunstenaars uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd om hun objecten en installaties te exposeren op verschillende locaties in Tubbergen. In het dorp staan begin oktober weer de bekende kassen waarin het glas fraai zal schitteren. Het nabijgelegen Eeshofbos wordt omgedoopt tot ‘Sprookjesbos’.

In onder andere beide kerken, een oud atelier, het gemeentehuis en de bibliotheek is ook glaskunst te bewonderen. Er zal natuurlijk weer een zeer aantrekkelijk cultureel randprogramma zijn en veel aandacht voor de jeugd, want educatie is een belangrijk onderdeel van Glasrijk Tubbergen.

365 dagen Glaskunst
Niet alleen tijdens Glasrijk, maar in de gemeente Tubbergen is maar liefst 365 dagen per jaar glaskunst te bewonderen! De plaatsen waar de glasobjecten staan zijn door middel van de Glaskunstroute met elkaar verbonden. De route kan zowel met de auto als met de fiets gereden worden. Op de informatiebordjes bij de kunstwerken staat een beschrijving en een QR code. U kunt de route vinden op de site van Glasrijk: www.glasrijk.nl.

The spy who loves me
Op Erve Deperman in Reutum heeft het kunstwerk van beeldend kunstenares Myriam Knol een nog mooiere plek gekregen. En dat was nog een hele klus voor vrijwilligers Gerard Ensink, Harrie Oude Kemerink, Ben Imming en Henk Vrieling!

‘The spy who loves me’ is een stalen vogel, met een massief gegoten glazen vis. Het symboliseert dat niemand meer anoniem is, overal zitten spionnen. De vogel is hier een vredelievende spion, die teder een glazen vis meevoert. Het werk is een ontmoeting tussen sterke en kwetsbare materialen. Onder de vleugels van de arend kun je wegdromen tussen de eiken van een prachtig erf en tussen de gebinten van de gerestaureerde boerderij.

Voor prachtige glaskunst hoeft u dus niet te wachten tot oktober. Geniet deze zomer vast van de Glaskunstroute!