19 mei t/m 10 juni: Jonas Snijder, Haus 34A, Bad Bentheim DE

Samerrott, Theater ohne Ende

Opening: 19 mei om 16:00 uur.

Jonas Snijder (* 1962) woont in Amsterdam en reist regelmatig in binnen- en buitenland. Tijdens deze reizen onderzoekt en tekent hij het landschap. Het werk speelt zich af in de natuur; zijn atelier is de natuur. Het te tekenen object/landschap selecteert Jonas Snijder heel precies, zo probeert hij orde te scheppen in de chaos die hem omringt.

In het landschap zoekt Jonas Snijder de eenzaamheid, zodat hij er een deel van wordt. Deze ervaring tussen tekenen van het landschap en in het landschap zijn, moet keer op keer worden afgedwongen en verovert. Het werk van Jonas Snijder balanceert op de grens tussen abstractie en figuratie. Hij isoleert bepaalde details,
laat anderen achterwege. Het resultaat is een zeer geconcentreerd beeld in vorm en compositie. Spannende contrasten, ritme en beweging, licht en schaduw zijn kenmerken van zijn werk.

Jonas Snijder is voor de tweede keer Artist-in-Residence in het Künstlerhaus van de galerie haus34A. Deze keer is het Samerrott, een bijzonder bos in de buurt van bad bentheim, het onderwerp van de kunstenaar. Al tekenend maakt hij de transformatie die het bos onder invloed van het seizoen ondergaat, zichtbaar. Start van de werkperiode was half maart en loopt dsoor tot de opening op 19 mei.

Jonas Snijder studeerde aan de "Christelijke Academie voor Beeldene Kunsten" in Kampen en aan de
"Rijksacademie" in Amsterdam.

De tentoonstelling is tot 10 juni te zien.
Jonas Snijder zal op 2 juni aanwezig zijn!

haus34A, Ochtruper Straße 34a, 48455 Bad Bentheim

Openingstijden: zondag van 14:00 tot 17:00 uur en op afspraak.

www.haus34a.eu