18 januari: Heimat Delden, Kunststation Delden

Wat maakt Delden tot een plek om je thuis te voelen?

Voor het kunstproject ‘Soundtrack of Heimat’ willen drie muzikanten met mensen uit Delden werken aan een film. Iedereen kan aan de film bijdragen door middel van foto’s, korte filmpjes, verhalen, informatie en ook geluidsopnames.

Men kan de bijdragen opsturen (zie e-mail adres hieronder) of brengen naar het Kunststation:op 18 januari zullen voorbijgangers op het station worden geïnterviewd en is er binnen alvast een voorproefje te zien en te horen van de film (tussen half 4 en half 7).

De centrale vragen zijn: Hoe ziet je Heimat er uit? Wat is de band die je met Delden hebt?
Het Duitse begrip Heimat is niet rechtstreeks te vertalen in het Nederlands. Het betekent zoiets als ‘de omgeving waar je je thuis voelt’, letterlijk of figuurlijk. 

Op 3 maart zal de film in het Kunststation worden vertoond – waarbij er live een soundtrack wordt gespeeld.

‘Soundtrack of Heimat’ wordt op 6 plekken in Duitsland en Nederland uitgevoerd door 3 muzikanten uit Arnhem en Münster. Het is een van de vele activiteiten in het kader van 'taNDem' – een meerjarig Euregio project.

Vrijdag 18 januari hebben we een eenmalig life optreden van  'Soundtrack of Heimat/Homeland’ In het Loket. Doorlopend te horen en te beleven tussen 15.30 en 18.00 uur. Bezoekers kunnen mee doen aan het project door geluid, beeld, foto of gesprek.