9 juni t/m 29 juli: Diane Roelofs,  Koetshuis Borne

Ode aan sterke vrouwen in het Koetshuis

Diane Roelofs exposeert van 9 juni tot en met 29 juli in het Koetshuis te Borne. Drie van haar werken geïnspireerd op Frida Kahlo zijn er deze zomer in de etalage te zien.

Roelofs studeerde in 1999 af aan de Aki Gemengde Media. Haar werk kenmerkt zich vaak door een voorliefde voor textiel, garen en wol dat ze in, op, door of over haar beelden verwerkt. Ook in het beeld van Frida Kahlo gebruikt ze deze techniek. “Frida was een krachtige, kleurrijke en creatieve vrouw. Haar beeld is tot een icoon geworden. Het werk dat ik maakte is niet alleen een ode aan Frida, maar een ode aan alle sterke vrouwen,” aldus Roelofs.

Diane heeft het geheel opgezet in Barokke stijl omdat ze dit vindt aansluiten bij de sfeer van het Koetshuis.

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief en bestaat uit Jaap Besteman, Udona Boerema, Remco Dikken, Carel Harberink, Mirian Jacobs, Heleen Redderhof, Dini Selfhout en Jet van der Tol. Zij organiseren exposities met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis links naast het Kulturhus in Borne. Daarnaast treden zij als groep naar buiten in diverse kunstprojecten.

Adres: Marktstraat 23, Borne.

Openingstijden: Overdag en ’s avonds zichtbaar via de glazen pui.