9 februari t/m 30 april: ‘VERSTILLING’Huis voor Cultuur en Bestuur, Nijverdal

De keuze van Rein KleinJan

U bent van harte welkom op de feestelijke opening van de tentoonstelling VERSTILLING,

op vrijdag 9 februari om 16.00 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Rein KleinJan uit Daarle selecteerde voor ‘Verstilling’ de intieme portretten van Babet Olde Weghuis en miniatuurlandschappen van Maarten van Aken uit de kunstenaars van Artoverijssel.

  

Programma van vrijdag 9 februari:

16.00 uur inloop

16.15 uur welkom door Stichting Beeldruimte

16.20 uur reflectie op de expositie door Jet van der Sluis, bestuur van Artoverijssel

16.30 uur kort woord door wethouder cultuur Anja van den Dolder

16.35 uur afsluiting met een hapje en een drankje

Rein KleinJan uit Daarle is een enthousiast amateurschilder met een duidelijke voorkeur voor “realistisch en herkenbaar werk”. Vanuit deze gedachte én vanuit zijn de voorliefde voor virtuoos talent selecteerde hij twee kunstenaars uit Artoverijssel, een digitale expositieruimte van professionele beeldende kunstenaars uit Overijssel. Met het presenteren van deze bijzondere talenten in ‘Verstilling’ in het Huis voor Cultuur en Bestuur helpen we enthousiast mee aan de doelstelling om kunst zichtbaar te maken voor een breed publiek.

Krachtig licht definieert en bepaalt onze omgeving. Vanuit zijn obsessie voor licht probeert Maarten van Aken [Enschede] sinds februari 2017 die bepalende momenten te vangen in miniaturen. Hij bouwt een steeds groter wordende collectie lichtwerkjes op, als een visueel dagboek. Met momenten die een kinderlijke blijdschap bij hem oproepen in een voortdurende nieuwsgierigheid naar en bewondering voor zonlicht, architectuur en alles dat krachtig is.

Babet Olde Weghuis [Deventer] zoekt in haar schilderijen naar de betekenis en de meerwaarde van algemeenheden. Balancerend tussen de alledaagse praktijk en het mystieke, zoekend naar verweving en verzoening. Het onuitgesprokene is een belangrijke leidraad: een blik, een oogopslag, een hand die beweegt of de intensiteit van een kleur. Grote thema's, zoals de wereld, het universum, natuur en religie; ze worden gevangen in portretten die intiem en persoonlijk ogen.U bent van harte welkom op de opening van de tentoonstel-ling 'Verstilling'. Deze expositie, met werk van Babet Olde Weghuis en Maarten van Aken, gekozen door een bewoner

uit de gemeente Hellendoorn, wordt op vrijdag 9 februari feestelijk geopend door Jet van der Sluis [kunsthistoricus en bestuurslid Artoverijssel] en wethouder kunst en cultuur van de gemeente Hellendoorn Anja van den Dolder.

De tentoonstelling loopt tot en met 30 april.

Datum en tijd:vrijdag 9 februari om 16.00 uur

Locatie:Huis voor Cultuur en Bestuur

Willem Alexanderstraat 7, Nijverdal