7 februari t/m 11 februari: TEC ART Future Flash 200, WORM Rotterdam

VAN FRANKENSTEIN NAAR HYPERBRAIN

festival voor creatieve technologie: fun + play + create


WORM + V2_ Instituut voor de Instabiele Media + Openbare Ruimte Witte de Withkwartier

FUTURE FLASH 200 is het thema van de 5e editie van TEC ART. Van 7-11 februari, tijdens de Art Rotterdam Week, kijkt TEC ART vier lange dagen en nachten 200 jaar de toekomst in. Met expo’s, symposia, talks, tec-music, experimenten en parties op het snijvlak van kunst & technologie. Het festival concentreert zich op drie locaties: WORM, V2_ Instituut voor de Instabiele Media en de openbare ruimte rondom de Boomgaardsstraat (zijstraat Witte de Withstraat).

Exhibitions @ Witte de Withkwartier

De ruimtes van WORM en V2_ zijn tijdens TEC ART met een sluis verbonden voor publiek en vormen een interactieve antropocene playground. Alle zalen staan vol met installaties, robotics, Artifical Intelligence en virtual realities. Beleef hier onder meer het werk van kunstenaars Floris Kaayk, Frederik de Wilde, Maartje Dijkstra, Angelo Vermeulen, Daniela de Paulis, Joris Strijbos en Daan Johan en vele anderen. Daarnaast zijn er showcases van 25 talentvolle ‘born digital’ graduates die in 2017 afstudeerden aan diverse creative technology opleidingen in Nederland.
In 2017 hing er een replica van de maan van 7 meter in de Boomgaardsstraat. Deze editie is het gebruik van de buitenruimte uitgebreid. Dagelijks wordt de straat na zonsondergang getransformeerd tot een gratis toegankelijke futuristische twilight zone. Saygin Soher gebruikt video mapping-technology om 200m2 aan buitenmuur van 3D-effecten te voorzien. Michel Suk (bekend van GLOW Eindhoven) bouwt een 100 meter lange installatie bestaande uit stalen constructies die zijn voorzien van speakers en lichten; hiermee creëert hij een voor bezoekers doorgaanbare tunnel die het dopplereffect nabootst.

Symposium met René ten Bos, Denker des vaderlands

Filosofie professor René ten Bos, Denker des Vaderlands, is hoofdspreker tijdens TEC ART. Het thema FUTURE FLASH 200 verwijst 200 jaar terug in de tijd, toen Mary Shelley in 1818 haar roman Frankenstein schreef, over de geboorte van de cyborg. Maar met FUTURE FLASH 200 kijkt TEC ART vooral naar de toekomst. Samen met René ten Bos onderzoeken wij hoe mensen en kunst zich verhouden tot de steeds groter wordende gelaagdheid van digitale netwerken, kunstmatige intelligenties en sturende algoritmes.

Kunstblock, Tech-party en SPACE BRAINS
TEC ART kent een uitgebreid side-program. In samenwerking met Kunstblock – bestaande uit TENT, Witte de With, Showroom MAMA en het CBK – is er een gezamenlijke avond. Donderdagnacht is er een Techno Party tot in de late uurtjes. En op zaterdag 10 februari is er één middag gereserveerd voor een installatie van space kunstenaar Daniele de Paulis. Die middag kunnen bezoekers hun live hersenscans rechtstreeks naar de ruimte sturen via de Dwingeloo Radiotelescoop.

Persmoment:
woensdag 7 februari 2018, 18:00, TEC ART entree WORM S/ash Ga//ery,
Boomgaardstraat 69, Rotterdam.
Voor aanmeldingen mail organisatie@planetart.nl info + highres foto’s 2018.tecart.nl/info/press/images

MEER INFO?
inlichtingen: Kees de Groot, creatief directeur TEC ART tel. 06 55830311 kees@planetart.nl
https://2018.tecart.nl/
https://worm.org/
http://v2.nl/

TEC ART is een initiatief en productie van PLANETART Medialab met ondersteuning van Rotterdam Festivals, Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, WORM en V2_