6 oktober t/m 23 december: Flow into Form, Drawing Centre Diepenheim

Op zaterdag 8 december verzorgt Anouk Griffioen, deelnemer aan tentoonstelling “Flow into Form”, een Art Diner in Drawing Centre Diepenheim. Je bent van harte welkom; klik hier voor meer informatie en aanmelden.

‘Flow into Form’ gaat uit van de gedachte van de filosoof Heraclitus dat de wereld altijd in flow, in beweging, is. Dat wat statisch lijkt, is tevens dynamisch. Alles verandert voortdurend, en niets is blijvend. De tentoonstelling is een verkenning naar hoe dit idee zich in visuele vorm vertaalt.

De vier deelnemers onderzoeken in hun werk abstracte en organische vormen, patronen en motieven, die zij telkens opnieuw rangschikken, veranderen en variëren. Door het gebruik van repetitie, schaalverschillen, symmetrie, ritme en bewegingontstaan combinaties die de natuur weerspiegelen, soms letterlijk, soms suggestief. Eveneens in de natuur ontstaan in het artistieke proces vormen en patronen dikwijls door middel van spontane ordening.

De tentoonstelling is een onderdompeling in bewegend vormonderzoek, natuurenergie omgezet in abstracte tekeningen naast groeiende papieren patronen en de hypnotiserende werking van complex struikgewas.

Deelnemende kunstenaars:
Anouk Griffioen • Charlotte Mouwens • Floor Schothorst • Karin Rianne Westendorp

Curator: Nanette Kraaikamp

www.kunstvereniging.nl