4 november t/m 9 december: ’Exposition Internationale Culturelle Féminine’, Heartgallery

44 Vrouwelijke kunstenaars uit 12 landen.

’Exposition Internationale Culturelle Féminine’

In 2017 kwam Stichting HeArtpool in contact met de Duitse ‘Kunstvereine’ uit Mettingen, Ibbenbüren en Dörenthe. Er was direct een verbinding en een sterke interesse om in de toekomst grensoverschrijdend kunstprojecten samen op te pakken.

De Duitse verenigingen hadden voor 2018 een interessant project op stapel staan en Stichting HeArtpool werd uitgenodigd om mee te doen en daarnaast zelf kunstenaars voor te dragen om deel te nemen. Het project is het initiatief van de Franse organisatie Fédération Internationale Culturelle Féminine (FICF) en Duitsland is, samen met o.a. landen als Engeland, België, Griekenland, Italië, en Roemenië aangesloten bij deze federatie. Stichting HeArtpool ziet het als een mooie start van een lange en vruchtbare internationale samenwerking vóór de kunst en dóór de kunst. Stichting HeArtGallery is gevraagd om haar ruimte beschikbaar te stellen.

De opening zal plaatsvinden op zondag 4 november om 16.00 uur

- Woord van welkom door Jan Noltes, voorzitter Stichting HeArtpool - Oprichting Nederlandse afdeling FICF
- Opening door Marijke van Hees, voorzitter Raad voor Cultuur
Muzikale omlijsting door Guusje Beverdam (zang) en Nico van Bergen Henegouwen (accordion)

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met drie Duitse kunstverenigingen; Kunstspeicher Mettingen, Honigfabrik Ibbenbüren, Kulturspeicher Dörenthe en een financiële bijdrage van de gemeente Hengelo.

Aan de tentoonstellingen nemen 44 vrouwen deel uit 12 landen met ruim 100 werken.

Tegelijkertijd is de expositie van Jan Nap te bezoeken in de stadskamer op de eerste verdieping.