30 september t/m 7 oktober: Wolvecampprijs 2018, ROC van Twente, Hengelo

Drie schilders pur sang dingen naar de Wolvecampprijs 2018


De jury van de Wolvecampprijs 2018 nomineerde enkele maanden geleden drie kunstenaars voor de elfde editie van de tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst, de Wolvecampprijs. Na uitvoerig beraad kwamen zij tot het unanieme besluit om drie pure schilders te nomineren, Frank Ammerlaan, Raquel van Haver en Sam Samiee.

De jury bestaande uit voorzitter Edwin Jacobs, directeur Dortmunder U, Anne Wenzel, beeldend kunstenaar, Özkan Gölpinar, lid Raad voor Cultuur, Krist Gruijthuijsen, directeur KW Berlin en Ralph Keuning, directeur De Fundatie. Zij wilden een statement maken door drie kunstenaars te nomineren die op geheel eigen wijze werken binnen de traditie van de schilderkunst.

De Wolvecampprijs is een tweejaarlijkse nationale prijs voor de schilderkunst en is in 1998 in het leven geroepen als eerbetoon aan de Hengelose schilder Theo Wolvecamp, lid Cobra- beweging, en de schilderkunst in het algemeen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van in totaal € 22.500,- waarvan € 10.000,- bestemd is voor de realisatie van een monografie. Op zaterdag 29 september, bij de opening van de presentatie van de drie genomineerden in Hengelo, bepaalt de jury wie de laureaat van 2018 zal zijn.

Eerder viel de Wolvecampprijs ten deel aan Avery Preesman, Rik Meijers, Natasja Kensmil, Robert Zandvliet, Koen Delaere, Marc Bijl, Helen Verhoeven, Aukje Koks en Esther Tielemans.

Paralleltentoonstelling 10 jaar HeArtfund

Ook de kunstenaars van het fonds van de Stichting HeArtpool, HeArtfund, krijgen aandacht tijdens de presentatie van de Wolvecampprijs 2018. Het fonds, ter ondersteuning van pas afgestudeerde beeldend kunstenaars van de schilderafdeling van de AKI/Artez, viert haar 10e jaargang.

Openingstijden
Dagelijks van 12.00 t/m 18.00 uur    
ROC van Twente
Gieterij 200, Hengelo

www.heartpool.nl