23 december t/m 24 januari: Ebba van der Bijl, Heartgallery Hengelo

Ebba van der Bijl neemt bezit van de Stadskamer in HeArtGallery

Op 23 december aanstaande neemt Ebba van der Bijl de sleutel van de Stadskamer in de HeArtGallery over van Jan Nap. Ze toont in de Stadskamer schetsen en schilderijen. De tentoonstelling is te zien tot en met 24 januari 2019.

Van der Bijl heeft de Aki- opleiding gevolgd naast haar werk in het basisonderwijs. Voor de expositie in de Stadskamer heeft ze gekozen voor schetsen van naaktmodellen, enkele een beetje abstracter wordende landschappen en een paar beeldboeken. Modeltekenen (en ook portrettekenen trouwens) is voor haar een mogelijkheid  om intensief  te kijken naar mensen, hoe ze eruit zien en wat er voor uitwisseling ontstaat.  Het verveelt nooit. Haar aandacht gaat tegelijkertijd in alle vrijheid naar de sfeer, de proporties, het materiaal en naar het beeld dat ontstaat. Herinneringen aan de polders van Noord Holland zijn de inspiratie voor de schilderijen. De stukken land die hun eigen strakheid onderstrepen of juist doorbreken. In de boeken met knipsels uit kranten en tijdschriften heeft Ebba van der Bijl combinaties gemaakt van curieuze, rake of fraaie afbeeldingen. Samen met eigen aanvullingen is het een soort persoonlijk kunstzinnig archief. De tentoonstelling wordt 23 december geopend tijdens de laatste Cultuurpodium van dit jaar.

Daarnaast is er op zondag 23 december weer een Cultuurpodium in de Heartgallery

Samen met de Stichting Hengelo Leest heeft de Stichting HeArtGallery weer een interessant programma over taal/poëzie/literatuur/muziek/kunst gemaakt.

Hermien Embsen komt vertellen over haar boek t.a.v. rouwverwerking. Henk Lassche komt praten over zijn overzichtstentoonstelling die te zien is in de HeArtGallery. De Singing Lights zingen een aantal prachtige Christmas Carols en Helena Huizinga van Verhalen Vertelgroep Zuleika neemt u me in een kerstverhaal. Uiteraard ontbreekt de stadsdichter Marijke Agterbosch niet.