22 april t/m 3 juni: Discomfort, HeArtGallery, Hengelo

Jubileumexpositie 10 jaar KunstNonStop


KunstNonStop bestaat dit jaar 10 jaar! We vieren dit graag samen met je tijdens de opening van onze jubileumexpositie ‘Discomfort’ met zeer divers en verrassend werk van kunstenaars uit Enschede e.o. op zondag 22 april om 15:00 uur in de HeArtGallery in Hengelo.

Het openingswoord wordt verricht door de spiksplinternieuwe Enschedese nachtburgemeesters: Kees de Groot en Marcel Bierling.

Tijdens de opening geeft Afra Willems een inloopworkshop: maak je eigen wasbaar maandverband van gerecyclede materialen. Doorlopend is een fotoserie van Paul Clason te zien met foto's van 10 jaar kunst in Enschede. En DJ Uneasy Listening draait plaatjes!

Het belooft een fijn en bijzonder feest te worden, wees welkom!

Deelnemende Kunstenaars:
Afra Willems, Andre Boone, Annelien Dam, Annika Lochtman, Christel Burghoorn en Annemarie Huirne, Clemens Jongma, Danielle  Spoelman, Debbie Voerman, Denise Bosma, Dorothee Kellner, Eva Meijer, Gertie van Nuenen, Grietje Bouman, Helena Hoogenraad, Hilda Boer, Iris Helene Jansen, Ivo Kamphuis, Jet Broekstra, Judith Schepers, Liezette Gerrits, Ludmilla van der Spoel, Manon Leeflang, Marion Bouwhuis, Mark van Loon, Marlies van Grootel, Marloes Staal, Martine Berkenbosch, Monique Bosman, Patrick Ros, Peter Frans de graaf, Quinta Bies, Saïda Goriya, Saskia Griepink, Tessa Lieffering, Toussaint Essers, Willemijn Calis, Ygreck Shyu  en Yolande Willink

Discomfort
Kunstenaars worden geacht zich meer en meer op te stellen als ondernemers. Een risico hieraan is dat wat ongemakkelijk is weggepoetst en onschadelijk gemaakt zal worden, want het hoofddoel van een ondernemer is verkopen en de meeste mensen willen alleen iets kopen waar ze denken blij van te worden.
Jammer, vinden we bij KNS: wij houden erg van kunst die niet boven de bank past en waarvan onze nekharen overeind gaan staan. Wij vinden dat professionele beeldende kunst ook die rol zou moeten kunnen vervullen. Dus selecteerde KNS voor deze tentoonstelling werk waarbij je je ongemakkelijk mag voelen. We willen ruimte geven aan onbehagelijk werk in de breedste zin van het woord. Of het nou gaat om een afwijkend standpunt in een grote maatschappelijke kwestie of om iets kleins en persoonlijks: kunstenaars zochten voor ons in de donkere en stoffige hoekjes van hun atelier naar dat wat mensen liever niet willen zien.

Opening: zondag 22 april 15:00 uur
Expositieperiode: 22 april t/m 3 juni
Finnisage: zondag 3 juni 'Bring your own Food' om 15:00 uur
Openingstijden: woe, vrij, zo 13:00 – 17:00, do 13:00 – 19:00, za 12:00 – 17:00
Locatie: HeArtGallery, Drienerstraat 35, Hengelo

10 jaar KunstNonStop
KunstNonStop (KNS) bestaat dit jaar 10 jaar! In 2008 ontstond het digitale platform voor Enschedese beeldende kunst n.a.v. een drietal overzichtstentoonstellingen met Enschedese kunstenaars onder de naam ikenschede. In 2014 werd de collectie van de gemeente Enschede aan het platform toegevoegd en gingen platform en collectie verder onder de huidige naam KunstNonStop.

Doel van het digitale platform KunstNonStop.nl is het vergroten van de verbinding tussen culturele organisaties en initiatieven, kunstenaars en publiek op het gebied van beeldende kunst in Enschede en omstreken. Door te verbinden wil KNS enerzijds de beeldende kunstsector versterken en anderzijds vindt KNS dat alle mooie initiatieven en exposities waarvan we weten dat ze er zijn in de stad en de regio een groter publiek verdienen.

KNS streeft ernaar om zo compleet mogelijke informatie te verstrekken over professionele beeldende kunst in Enschede en omstreken, zowel aan publiek als aan de sector zelf. KNS verschilt van andere digitale vindplaatsen over culturele activiteiten, doordat het niet alleen een agenda biedt; ook tentoonstellingsruimtes, ateliers en kunstenaars zijn te vinden, evenals de volledige gemeentelijke kunstcollectie. KunstNonStop is hét startpunt voor iedereen die iets wil weten over beeldende kunst in en rondom Enschede, in de breedste zin van het woord.

Foto: Gertie van Nuenen, Parelmond

Facebookevent