11 november t/m 23 december: Jan te Wierik, Bornse Synagoge

Raadselachtige figuren met zware contourlijnen 

Jan te Wierik was autodidact. Als beginnend kunstenaar experimenteerde hij veel om de materie te leren beheersen. Hij ontwikkelde zich tot abstract-expressionistisch schilder. Zijn kleurrijke schilderijen hebben doorgaans geen titel; hij wilde de toeschouwer geen interpretatie opdringen. Zijn abstracte composities tonen vaak raadselachtige figuren met zware contourlijnen waarbij gezichten en ledematen vaak moeilijk te definiëren zijn. Jan had een innerlijke gedrevenheid tot expressie. Deze passie kon elk moment van de dag bovenkomen.
Entree: gratis

vrijdag 9 november 20.00 uur
Arjan Reinderink, voormalig galeriehouder uit Borne, neemt u vanavond mee in de belevingswereld van Jan te Wierik, die werd geboren in Hengelo in 1954.
Het gezin is later verhuisd van Diepenheim naar de Spoorstraat in Haaksbergen. Daar ontwikkelde de autodidact Jan te Wierik zich tot abstract-expressionistisch schilder. De laatste jaren van zijn leven woonde en werkte te Wierik in het Gelderse Rekken.
Daarnaast was Jan een verdienstelijk beeldhouwer, musicus en dichter.

In de lezing vertelt Arjan over de frustraties, emoties, gedichten, kunst en het leven van Jan. Jan te Wierik overleed op 48-jarige leeftijd in 2002. Tijdens de lezing is de expositie met werk van Jan te Wierik te bezichtigen.
Entree: 10 euro
U kunt kaarten bestellen:
• Online: Kaarten bestellen
• Bij het VVV (Kulturhus)
• Of reserveren: 074 266 5296