11 februari t/m 8 april: schilderijen, beelden, grafiek, Kunsthal Hof 88, Almelo 

Maarten van Aken, Linda Biemans en Elsbeth Cochius

Opening op zondag 11 februari 2018 om 15.00 uur door Stefan Kuks, watergraaf van waterschap Vechtstromen in aanwezigheid van de kunstenaars en met een muzikaal intermezzo door  Elise Lauret, hobo en Jochem Lauret, piano.

Maarten van Aken - Krachtig licht definieert een ruimte en toont zich op het snijvlak van binnen en buiten. Van Aken tracht op dat grensvlak het licht te (her)definiëren. In zijn meest recente werken richt hij zijn focus naar buiten naar aanleiding van residenties in Finland en China en toont ons gevangen momenten van licht. In een voortdurende nieuwsgierigheid roepen deze momenten bij van Aken een kinderlijke blijheid op. Winnaar van de Heartfundbeurs 2012 en de Buning Brongersprijs 2012.

Linda Biemans - Werkt voornamelijk in natuursteen. Haar beelden-atelier op het Indiëterrein viel een jaar geleden ten prooi aan vandalisme. We kennen allen het schokkende verhaal uit de Twentsche Courant Tubantia. In de Kunsthal toont ze hoe na deze ingrijpende gebeurtenis nieuw werk ontstaat. Winnaar van de Herman Krikhaar vakjuryprijs 2008.

Elsbeth Cochius - Haar grafische werk van vaak monumentale afmeting wordt geïnspireerd door structuren in de natuur. Op haar meterslange grafiekpers drukt ze speciaal voor deze tentoonstelling haar drieluik ‘Moerasbos’ op kwetsbaar rijstpapier. Doordat het fragiele materiaal vrij aan de wand hangt krijgt het een extra dimensie. Verder toont ze een 7-luik en mooie natuurvormen, waaronder structuren van grassen, gebladerte en insecten. Heartpoolgrafiekprijs 2005. Veel landelijke musea hebben haar werk in collectie.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.30–17.00 uur en op verzoek.Toegang is vrij.

Kinderen Kijken Kunst en Scholen en andere groepen op afspraak:

Eerstvolgende rondleidingen Kinderen Kijken Kunst op zondag 25 februari en 18 maart van 12.00 - 13.00 uur. Graag opgeven via info@indigoalmelo.nl.