zaterdag 18 maart: Jonathan van Doornum & Botanica, Diepenheim

Killing two birds with one stone - Jonathan van Doornum bij Kunstvereniging Diepenheim

&

Botanica - Emmy Bergsma, Hommarus W. Brusche, Nikki van Es, Arja Hop & Peter Svenson, Jolanda Schouten, Charlotte Schrameijer en Sigrid van Woudenberg bij Drawing Centre Diepenheim.Jonathan van Doornum (1987, Mariënberg) onderzoekt in zijn werk verschillende concepten van tijd; of het nu historische periodes zijn, het idee van ‘geschiedenis’, verbeeldingen van vooruitgangsgeloof of de vluchtigheid der dingen.

'Killing two birds with one stone' toont een breed spectrum aan ruimtelijk werk – van een serie kleinere, autonome objecten tot grootschalige sculpturen die reageren op de expositieruimte zelf.


‘Botanica’ zou kunnen verwijzen naar een plek waar enkel nog het plantenleven aanwezig is op een andere planeet of over duizend jaar op onze aarde. De titel kan echter ook verwijzen naar het verzamelen, categoriseren, observeren en beschrijven van planten. In de voorjaarstentoonstelling staat een dergelijke gevarieerde blik op de natuur, of meer specifiek flora centraal.

In 'Botanica' laten acht kunstenaars hedendaagse dimensies en interpretaties van het plantenleven zien, formeel van micro- tot macroperspectief, en inhoudelijk van metafoor voor de cyclus van het leven tot studieobject voor de ontrafeling van de fotosynthese.

Openingen: Zaterdag 18 maart vanaf 15:30 uur Botanica, 16:30 uur Killing two birds with one stone.