8 september tot 25 november: De Keuze van familie de Weerd, Nijverdal

Schilderijen van Margot Olde Loohuisen sculpturen van Ludmilla van der Spoel en Ivo Kamphuis

 

Vrijdag 17 november wordt deze expositie feestelijk uitgeluid in aanwezigheid van de kunstenaars!

Gerrit en Ingrid de Weerd uit de gemeente Hellendoorn selecteerden met veel liefde en overtuiging drie kunstenaars uit Artoverijssel , een digitale expositieruimte met een selectie van bijzondere professionele beeldende kunstenaars uit Overijssel. Met het presenteren van deze drie bijzondere talenten tijdens ‘Kunst en Natuur’ in het Huis voor Cultuur en Bestuur helpen we  enthousiast mee aan de doelstelling om kunst zichtbaar te maken voor een breed publiek.

De schilderijen van Margot Olde Loohuis (Deventer) tonen verstilde waterwerelden. Margot weet de breking van het licht op het water sterk weer te geven en neemt je mee naar een wereld die vaak onzichtbaar blijft.   “Ik hou van het karakter van water, dat altijd beweeglijk is, reflecteert en transparant is, maar ook in het schilderen zelf de absolute noodzaak oproept de suggestie te wekken.”

Ludmilla van der Spoel (Enschede) toont in haar keramische sculpturen het verlangen om als mens voor altijd in onherbergzame wildernissen te dwalen.  Ze creëert beelden zonder duidelijke grenzen tussen mens en natuur.  Deze laten mensfiguren zien die een magische vluchtroute zoeken, terug naar de ongerepte wildernis, maar ook naar hun eigen ongetemde natuur.

Ivo Kamphuis (Enschede) verwerkt oud kinderspeelgoed en skeletten van wilde dieren die hij uit stropersklemmen haalde tot sculpturen.  De botten en schedels die hij gebruikt, gaan een nieuw leven leiden. Het werk van Kamphuis gaat over metamorfoses, transformatieprocessen en zielsverhuizingen.

Locatie: Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, Nijverdal

Expositieperiode:van 8 september tot 25 november 2017

Openingstijden van de expositie : maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

Finissage: vrijdag 17 november om 16.00 uur