8 juni t/m 30 juli: Floor Joosten, Borne

Collectable - Floor Joosten bij het Koetshuis in Borne.


In het werk van Floor Joosten is de mens een constante factor, in lijnen getekend of geschilderd. Dikwijls vormen tekeningen in krijt of inkt de basis van haar werk, die zij vervolgens uitwerkt in een spanningsveld tussen figuratie en abstractie. Dezelfde spanning is er tussen onbevangenheid en bewust zoeken naar een veelzeggende compositie. Met gevoel voor kleur en opbouw ontstaat er een interpretatie van de werkelijkheid. Hierbij schuwt zij het decoratieve en de fantasie niet.


Haar esthetisch gevoel beperkt zich niet tot het werk zelf; de techniek, het gekozen materiaal en de omlijsting maken haar werk compleet en zijn er een wezenlijk onderdeel van. Haar bewondering voor het evenwicht van de natuur en haar gevoel voor kleur en vorm die zij opbouwde tijdens haar verblijf in Nepal en Ghana vormen tezamen een inspiratiebron voor haar werk.


Haar schilder- en tekenwerk wisselt zij af met objecten. Daarvoor neemt zij als uitgangspunt meestal gebruikte voorwerpen en materialen, die zij ook verzamelt voor haar werk als interieuradviseur/stylist. De objecten zijn net als haar schilderijen gestileerd en uitgebalanceerd, soms veelzeggend, soms ongrijpbaar.

Floor Joosten woont en werkt in Borne sinds 1994.
De laatste jaren heeft zij deelgenomen aan atelierroutes en in Amsterdam en Veghel geëxposeerd.
Deze zomermaanden exposeert zij ook met schilderijen in Galerie Kvnstmarct in Ootmarsum.


‘KUNST in het Koetshuis’ herbergt ‘de Koets’, een kunstenaarsinitiatief bestaande uit Jaap Besteman, Udona Boerema, Remco Dikken, Carel Harberink, Mirian Jacobs, Heleen Redderhof, Dini Selfhout en Jet van der Tol. Zij organiseren exposities met gevarieerd werk van professionele beeldende kunstenaars uit de regio in het Koetshuis links naast het Kulturhus in Borne. Daarnaast treden zij als ‘de Koets’ groep naar buiten in diverse kunstprojecten. 

Openingstijden: Overdag en ’s avonds zichtbaar via de glazen pui.

Adres: Marktstraat 23, Borne.