7 t/m 24 september: Kunstroute Grensloos Kunst Verkennen, De Wijk - IJhorst

Enschedese kunstenaars nemen deel aan Grensloos Kunst Verkennen

Grensloos Kunst Verkennen is een kunstroute in het Drentse dorp de Wijk en het Overijsselse dorp IJhorst én het landschap van het grensriviertje de Reest. Hier wordt vanaf 2008 elk jaar, in de laatste 3 weken van september van donderdag t/m zondag, kunst getoond die een nadere verkenning meer dan waard is.

De tentoongestelde kunst is ‘grensloos’: abstract en figuratief, toegankelijk en complex. Elk jaar worden andere kunstenaars uitgenodigd om te exposeren. De kunstobjecten zijn gemaakt door professionele kunstenaars die landelijk bekend zijn, maar ook door regionale kunstenaars en soms zelfs door kunstenaars uit het buitenland. Jaarlijks krijgen een of twee jonge kunstenaars een opdracht om op een bijzondere locatie een kunstwerk te maken. Ook taalkunst heeft een plaats binnen Grensloos Kunst Verkennen, ieder jaar op een eigen wijze.
 
Grensloos Kunst Verkennen is een route met kunst die mensen verrast, ontroert en laat genieten, maar die hier en daar ook vragen oproept en mensen laat praten over kunst. Beeldende kunst in verschillende vormen wordt tentoongesteld in binnen- en buitenlocaties, veelal bij particulieren. Langs alle, ongeveer 25, locaties is een fiets- en wandelroute gemaakt (rondwandeling) van
ongeveer 8 kilometer. De route is bewegwijzerd.

Meer informatie: grenslooskunstverkennen.nl

Openingstijden Grensloos Kunst Verkennen:
elke donderdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.