1 december t/m 31 januari: Schimmen in het Koetshuis, Borne

De kunstenaars van de Koets hebben in een gezamenlijk kunstproject voor de expositie in de maanden december en januari een bewegend schimmenspel gecreëerd. Een doorlopende voorstelling, overdag, maar beter ’s avonds zichtbaar in het Koetshuisje links naast het Kulturhus in Borne.

Vorig jaar maakten zij een schaduwschouwspel van een bostafereel. Het idee voor een bewegend schouwspel werd geboren toen één van de leden achter de ramen van een monumentaal pand in Wroclaw een schaduwvoorstelling zag. Hierdoor geïnspireerd zijn de kunstenaars aan het werk gegaan, voortbordurend op het tafereel van vorig jaar. Voor de nodige ruimte om te werken konden zij terecht op het podium van het Kulturhus. Voor het technische gedeelte heeft de Koets contact gezocht met de Videoclub Borne. Leden van deze club hebben geholpen met het filmen en editen. Op Facebook staan enkele foto’s van het proces.

Je wordt van harte uitgenodigd het schouwspel te gaan bekijken. Misschien raak jij op jouw beurt weer geïnspireerd door één van de taferelen en kun je er een verhaal of gedicht bij schrijven. Laat het horen op Facebook: Koetshuis Borne of via www.koetshuisborne.nl.

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief en bestaat uit Jaap Besteman, Udona Boerema, Remco Dikken, Carel Harberink, Mirian Jacobs, Heleen Redderhof, Dini Selfhout en Jet van der Tol. Zij organiseren exposities met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis links naast het Kulturhus in Borne.  Daarnaast treden zij als groep naar buiten in diverse kunstprojecten.

Adres: Marktstraat 23, Borne.

Openingstijden: Overdag en ’s avonds zichtbaar via de glazen pui.

FB: Koetshuis Borne - www.koetshuisborne.nl