t/m 5 januari: Over Dracht III, Delden

Over Dracht III - Jasmijn Miltenburg en Lydia van de Streek bij Perron 1 en Het Loket in Delden.

Klederdracht, afgedragen en afgedankt, is het uitgangspunt voor de expositie ‘Over Dracht III’, de derde expositie in een langlopend samenwerkingsproject van Jasmijn Miltenburg en Lydia van de Streek.?Verwassen, met gaten, scheuren en vlekken vormen de stukken een ‘Collectie van onvolkomenheden’.?In hun eerste expositie in 2013 zijn Jasmijn en Lydia als conservatoren van deze collectie op zoek gegaan naar een systeem om haar te ordenen. De expositie ging over verzamelen en systemen, maar ook over de verhalen die deze kledingstukken vertellen over een werkzaam leven waarin kledingstukken werkelijk versleten werden.?In een ‘Guerillamodeshow’ in Almelo in 2014 kwam de collectie tot leven in de binnenstad van Almelo.?Voor Perron 1 in Delden hebben Jasmijn en Lydia een monumentale expositie gemaakt van alle schorten uit de ‘Collectie van onvolkomenheden’. Werkschorten en Zondagse schorten in een sober maar prachtig kleurenpalet. ?Deze installatie is doorlopend van buitenaf te bezichtigen.

In ‘Het Loket’, de ruimte naast Perron 1, is een kleine tafelexpositie te zien van foto’s en elementen uit de verzameling van Jasmijn en Lydia. Het Loket en kunstcafé zijn open op do, vr en za van 14.00 tot 16.30

Op zondag 3 januari zijn Lydia en Jasmijn zelf aanwezig. Als je het leuk vindt om de installatie binnen te bekijken en een kopje koffie te drinken in het kunstcafé ben je van harte welkom tussen 15.00 en 17.00 uur.

De expositie is nog te zien tot 5 januari bij Perron 1 en Het Loket, Stationsweg 5 Delden