afbeelding: Ivo Kamphuis

17 januari t/m 14 juni 2015: Schenking van Rabobank Salland, Zwolle

Schenking van Rabobank Salland - bij stedelijk museum Zwolle.

In de jaren tussen 1996 en 2006 heeft Rabobank Salland een collectie kunstwerken opgebouwd van overwegend regionale kunstenaars. Het gaat om schilderijen, beelden, foto's en tekeningen. Hiermee werden de kantoren en de ontvangstruimten ingericht. Door de opheffing van verschillende vestigingen van de bank en de verhuizing naar het nieuwe Adviescentrum in Deventer was er geen ruimte meer voor de kunstcollectie en stond het merendeel in depot.

Omdat Rabobank Salland graag wil dat mensen de kunst kunnen zien en ervan kunnen genieten heeft de bank zich ingespannen om stukken te herplaatsen. Zestig kunstwerken zijn in mei 2014 geschonken aan vijf musea: Stedelijk Museum Zwolle, Stedelijk Museum Kampen, Rijksmuseum Twente, Museum Van Bommel van Dam en Museum Het Domein. De overige kunstwerken zijn exclusief aan leden van Rabobank Salland te koop aangeboden.

In deze presentatie ziet u de 25 werken uit de periode 1980-2005 die het Stedelijk Museum Zwolle heeft gekregen. Het is een veelzijdige verzameling, met uiteenlopende technieken en stijlen. Voor het museum is deze schenking met werk van Jan Bouman, Harrie Gerritz, Jeanette Hoekstra, Ivo Kamphuis, Anne Kreiter, Rudi Ludwig en Mieke Vahl een mooie aanvulling op de collectie. Het museum had nauwelijks werk uit deze periode, waardoor de schenking echt een hiaat in de collectie vult.

Opening: vrijdag 16 januari om 16:30 uur.

Stedelijk Museum Zwolle
Melkmarkt 41
Zwolle
www.stedelijkmuseumzwolle.nl